Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJELUJE I NA RASPOLOŽENJE

Jedna iznenađujuća vježba najbolji je način da dugoročno izgubite kile

Shutterstock
30.03.2022.
u 07:00

Ključno je promijeniti način razmišljanja da se ne bi posrnulo u stare navike

Gubitak kilograma težak je proces, a zadržavanje kilaže nakon mršavljenja nekad je i teže. Kako prenosi The Sun, znanstvenica Jessica Unicke, kaže da ključno promijeniti način razmišljanja da se ne bi posrnulo u stare navike. 

Ona je i autorica studije koja istražuje je li joga tajna dugoročnog gubitka kilograma. U toj studiji sudjelovalo je 60 žena koje su imale prekomjernu tjelesnu težinu, ali su izgubile najmanje pet posto svoje težine tijekom tri mjeseca, koristeći dijetu i tjelovježbu. Bile su raspoređene u dvije skupine. Jedna skupina 12 tjedana je sudjelovala u tečaju kuhanja, a druga skupina išla je na tečaj joge. 

Ovo je deset najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak

1/10

Žene na tečaju joge izgubile su 3,5 posto tjelesne težine za razliku od žena na tečaju kuhanja, a pokazale su i veće smanjivanje stresa, kao i podizanje raspoloženja. 

- Naši podaci pokazuju da prakticiranje joge samo dvaput tjedno, osim u mršavljenju, može pomoći i u poboljšanju raspoloženja i reguliranju emocija - kaže Jessica. Dodaje i da je vježbanje joge pokazalo kontinuirani gubitak kilograma kroz 12 tjedana .

Kaže kako mnogi imaju problema sa zadržavanjem težine nakon mršavljenja jer se u našem tijelu nakon mršavljanja događaju hormonalne i neuralne promjene koje mogu dovesti i do povećanja apetita. Dugoročni uspjeh gubitka kilograma zahtjeva od pojedinaca da se drže vrijednosti koje su stekli u procesu mršavljenja.

Joga je dakle, kako zaključuje Jessica, ključna za gubitak kilograma jer može pomoći pojedincima da prevladaju neke od izazova vraćanja na staro, što je nužno za uspješno dugoročno mršavljenje.

Nedostaje vam energije kroz dan? Pojačajte je s ovim stvarima - umjesto nekoliko šalica kave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije