Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što kažete?

Izmet, magla ili bura u staklenci, sve su to suveniri koji turisti kupuju u Hrvatskoj

Pixsell/Facebook
26.07.2019.
u 19:09

Neobični suveniri čest su slučaj u Hrvatskoj, a ovo su oni najzanimljiviji

Turisti na Dugom Otoku kupuju suvenir imena "Lucky Donkey Shit", odnosno magareće g*vno. Ovaj neobičan suvenir prodaje se po cijeni od 40 kuna, a ljudima je samo bitno da donosi sreću. Hrvatska ima još nekoliko sličnih suvenira koji su izazvali burne reakcije, a evo o čemu se radi.

Zimska orkanska bura u staklenci

Foto: Facebook/Borsha idea

Paška bura tako se prodaje u staklenkama koje puni Rosana Fabijanić, vlasnica brenda Borsha Idea i prodaje ih kao unikatni suvenir ovog otoka, a turisti ga, naravno, kupuju. Na staklenci piše kako poboljšava disanje, čisti kožu, a piše i iz koje godine je "berba".

Karlovačka magla

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Magla iz Karlovca prodaje se u teglama od 450 grama i košta 20 kuna, a autorica je Morana Rozman, vlasnica Paviljona Katzler.

Prezervativi

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

U 2016. godini u suvenirnicama na Zadarskom području pojavili su se prezervativi šaljivim nazivima kao što su "Been there, done that" ili "Sex 90 %, love 1%, relax 9%, Croatia 100%"(Seks 90%, ljubav 1%, opuštanje 9%, Hrvatska 100%). Cijela linija zvala se "Sakupljač kondoma", a pokretač te ideje je Vedran Skračić.

Otvarač za boce

Foto: Facebook/Braco Elezović

Suvenir koji se prodavao u Dubrovniku zapravo je nabavljen u Kini, a radilo se o otvaraču za boce koji je izazvao burne reakcije. Naime, s jedne strane je bila vizura grada Dubrovnika i natpis Dubrovnik, Croatia, dok je s druge strane pisalo Republika Srpska na ćirilici.

Paprenjaci sa slikama

Foto: Facebook/Bite art

Iako ne toliko neobično, trebalo bi spomenuti jestive paprenjake oslikane djelima Vlahe Bukovca i Ivana Rabuzina i drugih slikara koje izrađuje Ana Šerić, a brend se zove Bite Art.

Pogledajte kako se odjenuti na visokim temperaturama:

Ključne riječi

Komentara 2

ZO
Zooltan
15:18 07.08.2019.

Turisti i najviše obožavaju izmet pasa po pločniku

Avatar Luring
Luring
18:17 29.07.2019.

Otvarac za boce iz Trebinja, hahahahaha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije