Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bugarska najjeftinija

Pula se našla u top 10 omiljenih destinacija za ljetovanje među Britancima, ali je i poskupila

Shutterstock
19.07.2019.
u 13:27

Daily mail je objavio tablicu deset najpopularnijih država i gradova u kojima je ljetovanje za obitelj ove godine jeftinije ili skuplje od prošle 2018. godine, a uvrstili su i Hrvatsku.

Portal Daily mail je objavio najjeftinije lokacije za ljetovanje, kao i one koje su poskupile, a na popisu se pronašla i Hrvatska.

Ovu statistiku napravila je M&S banka iz Ujedinjenog Kraljevstva. Prva na listi, kao najjeftinija destinacija Britancima pronašla se Bugarska, a grad Pula pronašao se među gradovima koji bilježe porast cijene za 0.7 posto.

Bugarske plaže tako su proglašene najjeftinijom lokacijom za obitelj ove godine. Tjedan dana ljetovanja na Crnom moru koštat će po osobi oko 5 315 kuna, što je 17 posto manja cijena od prošle godine. Drugi po redu je Portugal s uštedom od 20 posto.

Foto: M&S banka

Pula se pronašla na popisu među posljednje četiri destinacije koje bilježe porast cijena. Tako ljetovanje za obitelj u Puli košta 27 618 kuna za Britance, dok je u 2018. godine ta cijena bila nešto manja i iznosila je 27 421 kuna. Radi se o porastu cijena za 0.7 posto. Najveću promjenu bilježi Toronto u Kanadi s porastom od 20.7 posto.

U cijenu koju je banka analizirala uključen je sedmodnevni boravak, smještaj, prijevoz, odnosno let, večera kao i potrošnja novca na jednu aktivnost od 10 najpopularnijih. Letovi su gledani u periodu između 27. srpnja i 3. kolovoza, a uspoređeni su s letovima u istom razdoblju prošle godine. Uzeti su u obzir najjeftiniji direktni letovi sa stranice Skyscanner koji polaze iz Londonske zračne luke, dok je smještaj onaj s tri zvjezdice i obiteljskom sobom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije