Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spas u čaši

Isperite stres omiljenim pićem, zaslužili ste

čaj
Photos.com
14.01.2011.
u 18:00

Umjesto slatkišima i grickalicama stresa se riješite zdravim napitkom na kraju napornog dana

Umorni ste, slomljeni, tjedan vam traje kao godina, obveze na poslu vas iscrpljuju... Od stresa vam bubnja u glavi, ušima... Želudac vam daje neželjene signale jer ste ga još rano jutros opteretili nezdravim sendvičem i zalili ga gaziranim pićem. Umjesto da ponovite postupak i dodatno naštetite organizmu sokovima i slatkišima, koji će vas samo učiniti još nervoznijima, odaberite piće koje će vas opustiti. Dakako, to nisu alkoholna pića koja će vas samo otupjeti, ali ne i umanjiti stres.

Pokušajte za početak čašom hladne vode. Ona će vas osvježiti i razbuditi pa ćete jasnije razmisliti o svemu - ako to uopće želite. Neka vaš izbor bude šačica zelenog čaja začinjena medom ili neka nježna biljna infuzija. Opustit će vas, no ne i uspavati jer tein podiže koncentraciju i istodobno snižava tlak. Preporučuje se i imate li izražene simptome PMS-a. Šalica mlakog mlijeka, običnog ili sojina, potaknut će serotonin, koji daje osjećaj zadovoljstva i opuštenosti, te sniziti tlak, napetost i stres. Mirisni kakao djeluje kao mlijeko, ali sadrži i kalij. Miris će vas vratiti u djetinjstvo. Stavite više kakaa, malo cimeta i neka bude vruć.

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

MA
mamba64
12:19 15.01.2011.

E moja Tanja ko je i tebi dao olovku da pišeš svašta.Tribalo bi ga poslat u lepoglavu na liječenje.

IS
istvan
22:53 23.01.2011.

izgleda da nekima bi bilo pametnije da preporuci neki otrov zvani lek iz apoteke . napred tanja proucavaj i pisi tako pametne preporuke. da znaj ako sa tobom svi saglasni kao sa titovim govorima bili mnogi onda sigurno nisi uu pravu verglas ono sto je ljudima nalazi u uzeglom mozgu, nevalja ako nemas protivnika ! uvek treba dati nesto novo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije