Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanski ručak

Imamo recept kako od "obične" sezonske salate napraviti senzaciju dostojnu i najsvečanije prigode

Sandra Šimunović/Pixsell
03.04.2021.
u 07:00

Šarena salata u većini je obitelji svakodnevni dodatak ručku ili večeri, a za blagdane je podignite na višu razinu aromatičnim dresingom u kojem ključnu ulogu igra kiselkasta marmelada od naranče ili limuna.

Autorica ove senzacionalne salate je Mateja Zvirotić Andrijanić, Slavonka sa zagrebačkom adresom, zaljubljenica u hranu koja obožava vrijeme provoditi u kuhinji istražujući nove okuse i smišljajući recepte koje dijeli na već dobro poznatom Food & Mood blogu. Sa svojim čitateljima uglavnom dijeli sezonske recepte inspirirane prirodom, a želja joj je u najskorijoj budućnosti imati svoj vrt u kojem će uzgajati pregršt voća, povrća i začinskog bilja. Mateja se obožava poigravati aromama i začinima zahvaljujući čemu je i nastala ova salata koja osvaja sva osjetila!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Šarena salata s koromačem, 
narančom i rotkvicama

Sastojci:

1 veća naranča

½ glavice komorača

3-4 rotkvice

200 g mješavine salate (zelena, radič, matovilac…)

Za dresing:

2 žlice kiselkaste marmelade od naranče (ja sam koristila organsku marmeladu brenda Adorable)

1- 2 žlice vode

1 žlica soka limuna

3-4 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja

1 žličica senfa

mljeveni crni papar, sol

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Naranči ogulite koru i filetirajte je. Rotkvice operite i narežite na tanke ploškice. Koromač operite, prerežite na pola i jednu polovicu narežite na tanke ploške. Mješavinu salate operite, dobro ocijedite i pomiješajte s ostalim povrćem. Sve prelijte pripremljenim dresingom i dobro izmiješajte. Ostavite da kratko odstoji pa tek onda poslužite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije