Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Nema Uskrsa bez mlade janjetine. Isprobajte ovaj božanstveni recept!

Godinama pripremate janjetinu na isti način i glavni ste autoritet u obitelji kad je ovo meso u pitanju. Ove godine isprobajte recept koji nam je darovala Ana Grgić i nadmašite sami sebe.
11. travnja 2020. u 07:01 3 komentara 4589 prikaza

Janjetina je bogata okusom i ne zahtijeva mnogo začina, ali se izvrsno slaže s češnjakom, origanom, ružmarinom, mažuranom, metvicom i majčinom dušicom. Nemojte pretjerati jer su već dvije grančice ružmarina dovoljne za nekoliko kilograma mesa.

Pravi ljubitelji poke bowla obožavat će ovaj recept:

Janjetina

Potrebno vam je:

2 kg janjeće koljenice

limun

ružmarin

timijan

metvica

češnjak

maslinovo ulje

Priprema:

Janjetinu premažite uljem i začinima (češnjakom, limunom, svježim ružmarinom, majčinom dušicom i metvicom) pa ostavite da ostoji preko noći ili nekoliko sati. Stavite u posudu za pečenje, čvrsto pokrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 90 minuta. U međuvremenu pripremite ratatouille. Skinite foliju, ako je meso mekano stavite na janjetinu nekoliko kockica maslaca i nastavite peći bez folije 15-ak minuta kako bi meso dobilo lijepu smećkastu boju.

 | Autor :

Ratatouille

Potrebno vam je:

1 patlidžan

1 tikvica

1 glavica luka

1 crvena paprika

1 žuta paprika

½ kg rajčica

½ kg rajčica za umak

2 češnja češnjaka

timijan

ružmarin

sol, papar

maslinovo ulje

Priprema:

Povrće operite, odrežite peteljke, a potom narežite na jednake tanke ploške. Sitno nasjeckajte luk i češnjak, prepržite na maslinovu ulju te dodajte usitnjenu i oguljenu rajčicu za umak. Dodajte sol, papar, timijan te pirjajte 15-ak minuta. Umak od rajčice prebacite u posudu za pečenje te na njega u krug rasporedite ploške povrća. Začinite maslinovim uljem i dodajte začine, poklopite poklopcem ili folijom te pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Maknite poklopac ili foliju te vratite u pećnicu na 20-ak minuta da povrće dobije zlatnu boju.

Ideje za Uskrs Ove brze pogačice s pivom i namaz od svježeg sira bit će glavni hit na vašem uskrsnom meniju Obavezno probajte! Probali smo doručak à la Mate Janković – za prste polizati! Mljac! Muffini od limuna Petre Jelenić gotovi su u tren oka, a toliko će biti potrebno i da nestanu s poslužavnika
Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • valpovo:

    tko jede jos meso ajmo malo vegeterijanstva spasimo zivotinje

  • Avatar Šangaj
    Šangaj:

    Kakva janjetina?!Slavonska kuhana šunka,hren iz vrta i domaća kuhana jaja !

  • toplohladno:

    Uskrsa ima uvijek !