Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Lajkom' do kune

I videospotom pomažu zlostavljanim ženama

\'IPL-PULA  NASILJE NAD ZENAMA OSNIVA SE SIGURNA KUCA U PULI FOTO DUSKO MARUSIC UZ vesne brnabic\'
Ilustracija
29.11.2010.
u 17:00

Sretni što smo mogli pomoći Autonomnoj ženskoj kući Zagreb. Cijela ekipa bila je spremna odvojiti vrijeme za produkciju ovog videospota - kaže redatelj i producent Aco Črček

Videospot za dirljivu pjesmu „Ako ima nekog iznad nas“, koju je glazbenik i skladatelj Bruno Kovačić posvetio zlostavljanim ženama, snimljen je u subotu 27. studenoga u studiju produkcijske kuće Tuna film.

Gabi Novak, Vanna i Tamara Obrovac okupile su se da bi otpjevale potresne stihove pjesme, a uz njih su svoj glumački talent pokazali i glumci Judita Franković i Marko Cindrić. Režiju spota potpisuju Kristijan Milić i Aleksandar Aco Črček, a njegova premijerna izvedba očekuje se početkom prosinca na Tportalovim internetskim stranicama.

Puštanjem pjesme na televizijskim i radijskim postajama osigurat će se dio novca potreban za rad najvećega zagrebačkog skloništa za zlostavljane žene, koji je trenutačno u iznimno teškoj situaciji. Autor pjesme i svi glazbenici doživotno su se odrekli autorskih prava za izvođenje i izdavanje navedene pjesme u korist Autonomne ženske kuće Zagreb, uključujući i ZAMP koji će donirati svoj dio prihoda.

Njihovoj akciji pridružio se Tportal pozivajući svoje posjetitelje na podržavanje inicijative na njihovoj stranici na Facebooku u humanitarnoj akciji „1 lajk – 1 glas protiv nasilja nad ženama“ te vlastitim velikodušnim prilogom od 100.000 kuna.

– Iznimno smo sretni što smo mogli pomoći Autonomnoj ženskoj kući Zagreb. Kad nas je nazvala Ivana Plechinger i izrazila želju da se snimi videospot za pjesmu njezina supruga i objasnila u kakvoj se situaciji nalazi Autonomna ženska kuća, cijela je ekipa bila spremna odvojiti svoje vrijeme za produkciju ovog videospota. Snimanje je prošlo izvrsno. Planiramo završiti spot u idućih dva tjedna da bi se mogao čim prije početi puštati na TV postajama – rekao je producent i režiser Aco Črček.

Autor pjesme Bruno Kovačić izrazio je oduševljenje razvojem kampanje:

– Mislim da nitko od nas nije očekivao da će ova akcija postići toliki pozitivan odjek među kolegama umjetnicima koji su doprinijeli svojim talentom i vremenom da se snimi i radijski i televizijski spot. Nadam se da će radijske i televizijske postaje prepoznati vrijednost ove akcije te uvrstiti pjesmu u svoj program kako bi pomogle opstanku Autonomne ženske kuće Zagreb.

Osim građana koji uključivanjem u kampanju preko Tportalove stranice na Facebooku pomažu Autonomnoj ženskoj kući i radiopostaja koje diljem Hrvatske doprinose daljnjem radu prvog skloništa na području istočne Europe svakodnevnim puštanjem pjesme „Ako ima nekog iznad nas“, uskoro će se i televizijske postaje moći priključiti akciji te pomoći Autonomnoj ženskoj kući Zagreb kako bi i dalje nastavili misiju pomaganja ženama i djeci žrtvama nasilja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije