Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekoliko trikova

Gordon Ramsay otkrio kako savršeno skuhati tjesteninu: 'Mnogi griješe, evo kako je ispravno'

shutterstock
09.09.2020.
u 11:30

Detaljno je objasnio kakva tjestenina treba biti kada se izvadi iz lonca.

Jedan od najpoznatijih kuhara u svijetu Gordon Ramsay podijelio je svoje osnovne trikove za kuhanje, uključujući i trik za savršeno pripremanje tjestenine. Iako većina ljudi tjesteninu kuša u intervalima kako bi vidjeli je li dovoljno kuhana, ovaj poznati chef ima bolji trik, prenosi mirror.co.uk.

Svoje kuhanje započinje stavljanjem vode u lonac, a uvijek koristi neki veći kako bi se tjestenina ravnomjerno skuhala. U vodu dodaje nekoliko prstohvata soli (malo veću količinu) i obilnu količinu ulja kako se tjestenina ne bi slijepila. Napominje da obavezno treba čekati da voda zavrije jer ona miješa tjesteninu u loncu.

Ako upotrebljavate dulju tjesteninu, poput špageta, savjetuje da prvo stavite jedan kraj u lonac, pričekate da omekša, a zatim je potopite cijelu kako bi se i drugi kraj skuhao. Postavite timer na vrijeme koje piše na pakiranju tjestenine, a kada je vrijeme, izvadite jedan komadić i već ćete pod prstima osjetiti je li dovoljno skuhana. "Pod prstima je čvrsto, a kuhano. Treba biti 'al dente', dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo."

Ocijedite tjesteninu, dodajte još malo soli, malo papra i žlicu maslinova ulja. Sve dobro promiješajte.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Ključne riječi

Komentara 15

DM
drazen.muhvic
13:35 09.09.2020.

Ulje u vodi ne sprječava ljepljenje tjestenine, samo ju čini skliskijom , pa kasnije teže upija umake. Znači nula bodova Gordone! Ipak, nisi Talijan, pa ti je oprošteno... Tko ti samo dade da budeš chef? OK, možda nešto kuhaš savršeno,, ali k tebi nikada ne treba doći na jelo sa tjesteninom...

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
13:38 09.09.2020.

Ulje se ne stavlja u vodu u kojoj se kuha tjestenina. GR sjedni, jedan.

SL
Slavonishe
16:16 09.09.2020.

Da nisam pročitao, cijeli život bi kuhao tjesteninu krivo. Do sada sam kuhao tjesteninu bez vode, a kad bi bila al dente, tek tada bi dodao vodu, čak u extra mali lonac. De sjašite, vi i GR iliti "glupson retardirano".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije