Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li?

Glavobolja, bol u vratu... Bolovi u ovim dijelovima tijela otkrivaju što vas muči

Jutarnja glavobolja
Thinkstock
12.04.2019.
u 17:15

Ako se okrećete cijelu noć i imate problema sa spavanjem, zasigurno ste pred nekim važnim odlukama ili promjenama u životu poput selidbe, novog radnog mjesta, odlaska u inozemstvo...

Ljudi su skloni zatomiti traume, izbjegavati bilo kakve neugodne osjećaje ili emocije. Bilo da je riječ o prepiranju s partnerom ili neslaganju s kolegama, u svakom slučaju skloni smo internalizirati mnogo emocija. Ipak, što više zatomljujemo negativne osjećaje, umjesto da se s njima suočimo i "prožvačemo ih", osjećamo se sve gore. 

U današnjem svijetu ubrzane svakodnevnice i ogromne količine stresa, potrebno je uzeti pauzu, naći model za opuštanje i oslobađanje od stresa. Ovo su bolovi u vašem tijelu koji će vas upozoriti na to što vas doista muči...

Bol u prsima - Povrijeđeni ste

Ako osjećate bol u prsima, posebice u blizini srca, vjerojatno ste jako povrijeđeni. Analizirajte jeste li imali neko traumatično iskustvo nedavno i javite se liječniku ako osjećate bol u ovom predijelu vašeg tijela.

Glavobolja - Nemate stvari pod kontrolom

Ako se često žalite na pulsirajuću, intenzivnu glavobolju koje se teško rješavate, moguće je da nemate stvari pod kontrolom. Kada imate osjećaj da sve izmiče kontroli ma koliko se trudili, možete osjećati jaku glavobolju kao "odgovor" na te negativne osjećaje, posebice ako ste osoba kojoj gubitak kontrole teško pada. Imajte na umu da ne možete sve kontrolirati i to će vam u konačnici pružiti prijeko potreban mir. 

Bol u vratu i ramenima - Imate previše obveza

Sve je na vama? Onda ne čudi da osjećate bolove u vratu i ramenima. Znate onu izreku da imate teret na leđima? Ako je previše obveza u vašim rukama, vjerojatno ćete pod pritiskom početi osjećati bolove u spomenutim dijelovima tijela.

Problemi s disanjem - Pod jakim ste stresomi osjećate se anksiozno

U ovim situacijama zasigurno ste već "debelo" pod stresom. Napadi tjeskobe mogu uzrokovati poteškoće s disanjem tako da imajte na umu da je krajnje vrijeme da se oslobodite negativnih osjećaja.

Problemi sa spavanjem

Ako se okrećete cijelu noć i imate problema sa spavanjem, zasigurno ste pred nekim važnim odlukama ili promjenama u životu poput selidbe, novog radnog mjesta, odlaska u inozemstvo... Ako niste sigurni kako će ta promjena utjecati na vas, moguće je da zbog straha od nepoznatog imate i problema sa spavanjem. 

Pogledajte i video Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

 

Ključne riječi

Komentara 1

DE
deda1234
19:38 12.04.2019.

E kad se vecernji igra doktora..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije