Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNI SAVJETI

Evo kako možete detoksicirati kožu nakon uživanja u alkoholu, slanoj hrani i slatkišima

piće
Foto: Jens Kalaene/DPA/Pixsell
28.02.2016.
u 08:25

Neumjereno uživanje u alkoholu, slatkišima ili slanoj hrani vidi se i na vašoj koži

Uravnoteženost je ključna za zdravu prehranu, ali svima se može dogoditi da malo pretjeraju. 

Neumjereno uživanje u alkoholu, slatkišima ili slanoj hrani vidi se i na vašoj koži. Srećom postoji nekoliko načina za detoksikaciju, piše Men's Health.

Alkohol

Alkohol je diuretik, što znači da povećava izlučivanje urina, zbog čega tijekom opijanja stalno idete na zahod, a lice vam je idući dan isušeno. Kako se vratiti u normalu? Voda je najbolje rješenje. Prije odlaska u krevet popijte tri do četiri čaše vode, a malo limuna ugodit će vašem želucu. Za suhu kožu dobri su ovlaživači i losioni za lice.

Sol

Prežderavanje slanom hranom čini vas žednim i nadutim, a ni koža se ne osjeća najbolje. Previše soli uzrokuje retenciju vode - nenormalnu akumulaciju vodenaste tekućine u tkivu i šupljinama tijela. To između ostalog može stvoriti nadute i tamne podočnjake, a boriti protiv njih možete se pomoću gela koji hidratizira i revitalizira kožu ispod očiju.

Šećer

Njupanje slatke hrane šteti kolagenu i elastinu u vašoj koži i rezultira glikacijom, koja uzrokuje preuranjeno starenje. Preporučuje se serum koji potiče rast novih stanica i osvježava kožu.

Općenito govoreći, ako želite zdravu kožu, trebate pojačati unos antioksidansa. Ako namjeravate piti alkohol ili jesti preslanu ili preslatku hranu, unaprijed pojačajte unos vlakana. Na koncu konca, dobro spavanje i hidratacija uvijek dobro dođu.

>> Niste fan ispijanja vode? Ne morate je piti, jedite je

>> Detoksikacija uz povrtne juhe, ribu, sokove, čajeve i grudanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije