Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Puntižela, Šetalište Marka Marojice, Mlini

Cijene nisu za svakog, ali domaći imaju popust: ''Tek smo na računu uočili popust''

Restoran Puntižela, Mlini
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
08.08.2022.
u 21:38

Cjenovno, ovo baš i nije restoran u kojem ima što tražiti obitelj s prosječnim primanjima u Hrvatskoj, no na samom ulazu u restoran nalazi se jelovnik, s jasno ispisanim cijenama

U parku Striježice, gdje se, nakon dvogodišnje stanke, ovoga ljeta održao Open air rock festival Puntižela, koji su domaći prozvali Župstock, a na kojem nastupaju mladi lokalni bendovi, ali i glazbenici s međunarodne scene, smjestio se restoran Puntižela. Osim ribljih i mesnih jela po narudžbi, u ponudi imaju nekoliko vrsta doručaka (tost sa šunkom i sirom je 55 kuna) od 9 do 11 sati. Zatim slijedi dnevni meni, od podne do 18, i tu možete birati hoćete li za ručak pojesti burger, pileća krilca, wok, crni rižoto, salatu od tune... Cijene su ovih jela s prilogom od 95 (hamburger) do 174 kune (lignje na žaru).

Deserti stoje 40 kuna, a imaju domaći sladoled, tiramisu, cheesecake s višnjama... Restoranska trasa u hladu ovoga velikog parka s dječjim igralištem gotovo je uvijek dupkom puna. Ispod restorana je plaža s prirodnim hladom, a ulaz u more pogodan je za djecu pa ovamo često dolaze obitelji.

Nakon kupanja ili u kakvoj stanci odmora od plivanja mnogi će doći u Puntiželu nešto pojesti i popiti (gazirani sokovi su 30, limunada 35 kuna, svježe cijeđena naranča još je tri kune skuplja). Cjenovno, ovo baš i nije restoran u kojem ima što tražiti obitelj s prosječnim primanjima u Hrvatskoj, no na samom ulazu u restoran nalazi se jelovnik, s jasno ispisanim cijenama.

Uostalom, jelovnik dobijete i kad sjednete. No tek poslije na računu smo uočili da smo dobili 20 posto popusta pa smo, umjesto 309, platili 247,20 kuna. Nigdje nije navedeno, ali pretpostavljamo da je to popust za domaće goste, što je praksa u nekim restoranima na Jadranu.

Ocjena

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 46

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13

Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 20

Ukupnost ponude (do 5 bodova) 5

Ukupno 94

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Zgubider..
Zgubider..
22:59 08.08.2022.

Gazirani sok 30 kuna, lignje sa žara 180 kuna. Na Jadranu upravo traje pljačka stoljeća!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije