Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pilula Addyi

Odobrena 'ženska viagra'

pilula
Foto: Reuters/PIXSELL
19.08.2015.
u 07:58

Pilula je napravljena kako bi ženama u predmenopauzi pomogla povratiti seksualni nagon pojačavanjem razine određenih kemikalija u mozgu.

Američka agencija za hranu i lijekove (Food and Drug Administration (FDA)) odobrila je lijek za pojačavanje libida kod žena odnosno takozvanu ''žensku viagru'', javlja BBC.

Riječ je flibanserinu, lijeku kojeg je proizvela kompanija Sprout Pharmaceuticals koji je nedavno odobren na sastanku savjetodavnog odbora FDA-e.

Pilula je napravljena kako bi ženama u predmenopauzi pomogla povratiti seksualni nagon pojačavanjem razine određenih kemikalija u mozgu. Na tržištu će se prodavati pod imenom ''Addyi'', a žene bi ju trebale piti svaku večer.

Lijek je bio kritiziran da ima samo marginalne učinke. FDA  ga je ranije dvaput odbila zbog  nedostatka učinkovitosti i nuspojava poput mučnine, vrtoglavice i nesvjestice.

>> Kanabis će u ljekarne: Legalizirat će se neki pripravci, koji će se izdavati za pojedine indikacije

Komentara 5

AJ
ajmo
09:12 19.08.2015.

Mojoj ne pomaže ni A bomba ko klada .No bog je mislio na sve .Neš ti ima ko hoče.

Avatar MIKA1975
MIKA1975
00:10 20.08.2015.

hahahahaha

LA
LANA555
00:11 20.08.2015.

Hahahahahahahahaha!!!!!!!!!! Umjetna seva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije