Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U odrasloj dobi

Ako ste izgorjeli samo jednom kao dijete, imate velike šanse za rak kože

krema za sunčanje
Foto: Thinkstock
01.07.2019.
u 10:15

Liječnik upozorava kako bi svi trebali koristiti kreme za zaštitu od sunca čak kada je i oblačno

Ako ste jednom izgorjeli kao dijete na suncu rizik za rak kože povećava vam se za čak 50 posto u odrasloj dobi, tvrdi jedan liječnik.

Dr. Monty Lyman koji proučava dermatologiju kaže i kako bjelkinje koje su izgorjele pet ili više puta kao tinejdžerice imaju dvostruko veće šanse za razvijanje melanoma.

– Dosadašnja istraživanja pokazuju da mnogi ljudi koji su više puta izgorjeli na suncu kao djeca neće nikada dobiti rak kože, no s druge strane ako ste samo jednom zadobili opekline od sunca, šanse za melanom su 50 posto veće – kaže dr. Lyman, piše The Sun.

On upozorava kako bi svi trebali koristiti kreme za zaštitu od sunca čak kada je i oblačno. Savjetuje kreme koje štite od UVA, ali i UVB zračenja sa zaštitnom faktorom od minimalno 15 SPF.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije