Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIRODNA METODA

Ako ste dobili mrlje po koži od pretjeranog sunčanja, postoje prirodni načini kako to riješiti

Shutterstock
04.09.2019.
u 19:23

Prije nekoliko desetljeća hiperpigmentacija je većinom bila rezervirana samo za žene starije životne dobi, a odnedavno je raširena među svim generacijama.

 Najveći uzročnik svakako je pretjerano izlaganje suncu, ali krivac za nju mogu biti i trudnoća, određene bolesti ili pak trauma kože poput akni i ožiljaka.

To da hiperpigmentacija nije toliko bezopasna potvrđuje i činjenica da je dermatolozi svrstavaju pod poremećaj boje kože koji se karakterizira tamnim mrljama na koži. Osobe tamnije pute sklonije su razviti hiperpigmentaciju budući da ona nastaje povećanjem količine melanina koji našoj koži daje boju.


Jedna od najefikasnijih solucija je odlazak na kemijski piling koji na sebi svojstven način prži gornji sloj što donosi brze rezultate. Pilinzi su nerijetko skupi, a znaju i nadražiti kožu pa mnogi radije odabiru prirodne metode. 


Jabučni ocat stoljećima se koristi u prirodnoj kozmetici zbog svojih antiupalnih svojstava, a povoljno djeluje i probleme s hiperpigmentacijom. 


U žlicicu kurkume koja je jedan od prirodnih najboljih izbjelivača umiješajte samo nekoliko kapi jabučnog octa. 
Ovu smjesu nanesite na lice svakoga dana dok ne vidite poboljšanje. 


Za vrijeme izbjeljivanja kože zahvaćene hiperpigmentacijom pokušajte izbjegavati sunce, a ne zaboravite i na bogat unos vode kako bi koža bila hidratizirana u svakom trenutku. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije