Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Svjetska premijera: Pijanist Matej Meštrović najavio koncert u Lisinskom

Večernji list i koncertna dvorana Vatroslav Lisinski najavljuju spektakularni „ljetni“ pijanistički koncert Mateja Meštrovića
02. lipnja 2021. u 09:56 243 prikaza
Matej Meštrović
Foto: Saša Četković
Pogledajte galeriju 1/2

Matej Meštrović (1969) bez sumnje je najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni. Ekskluzivni je umjetnik izdavačke kuće PARMA Recordings (USA). 2018. Praizveo je “Dunavskau Rapsodiju” za klavir i orkestar u glavnoj dvorani Carnegie Hall - Stern, i time postao prvi hrvatski kompozitor koji je imao praizbedbu vlastitog djela u toj prestižnoj dvorani.

Ovoga tjedna najavio je spektakularni „ljetni“ pijanistički koncert i ujedno svjetsku premijeru njegova albuma klasične glazbe Piano Waves, koji je u travnju u SAD-u proglašen najboljim albumom klasične glazbe te albumom godine u izboru najutjecajnijeg svjetskog portala za klasičnu (klavirsku) glazbu – Solopiano.com.

Koncert će se održati u sklopu ciklusa Lisinski Atrium, u subotu 26. lipnja u 20:30 sati. Ulaznice se mogu kupiti na linku, a detalji o događaju dostupni su na stranicama Koncertne dvorane Lisinski.
 
Svi posjetitelji Matejevog koncerta dobit će jedinstveni "kod" za besplatno preuzimanje Matejevog nagrađenog albuma sa interneta!
A uz Večernji list naučite i vi svirati poput Mateja. Uz Večernji list 26. lipnja svi čitatelji dobit će na poklon jedinstveno notno izdanje Mateja Meštrovića s izabranim kompozicijama sa albuma Piano Waves.

Matej Meštrović | Autor : Saša Četković Foto: Saša Četković

“Privilegija je prepoznati Mateja Meštrovića. On ima uistinu rijedak dar, ne samo u svojim skladateljskim i izvođačkim sposobnostima, već i u svojoj magnetskoj osobnosti i skromnom pristupu, odnosno načinu kako se preko klavira ‘povezuje’ sa svojim slušateljima. Meštrović ne samo da nastupa. On je sam glazba! On je kompozicija! Za one koji su ga vidjeli na koncertu, ne mogu ne vidjeti da postoji nešto posebno što okružuje ovog čovjeka“, rekao je Matthew Mayer, utemeljitelj SoloPiano.com.

piton
Uhvaćen trenutak
Nevjerojatna scena iz divljine: Piton je kao od šale progutao krokodila...
Renault Twingo
DOBRA ODLUKA
Nakon dugo vremena sjela u auto i oduševila se