Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Ivan pl. Zajc

Sedam premijera u novoj kazališnoj sezoni odgovornog i različitog kazališta

Oliver Frljić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
21.07.2014.
u 15:43

Program su predstavili novi intendant Oliver Fljić i njegov tim - dramaturg Marin Blažević, Magdalena Lupi Alvir (ravnateljica HRvatske drame), Leonora Surin (ravnateljica Talijanske drame) i Ronald Savković (ravnatelj Baleta). a bivša intendantica Nada Matošević Orešković ostaje na mjestu šefa dirigenta

"Novo, odgovorno i različito - riječko kazalište" slogan je nove kazališne sezone 2014./2015. koju su predstavili Oliver Frljić, novi intendant HNK Ivana pl. Zajca  i njegov suradnik, dramaturg Marin Blažević.

Nakon sedam godina koliko je vodila riječko kazalište, intendantica Nada Matošević Orešković ostaje na mjestu šefa dirigenta. Najavljen je novi Frljićev tim, u kojemu su uz Marina Blaževića, glavnog dramaturga i ravnatelja Opere, Magdalena Lupi Alvir ravnateljica Hrvatske drame, Leonora Surian ravnateljica Talijanske drame i Ronald Savković kao ravnatelj Baleta. Premijerni naslovi Hrvatske drame su "Hrvatski Faust" Slobodana Šnajdera u režiji Olivera Frljića i dramaturgiji Marina Blaževića, "Vincent" Olje Lozice na sceni Zajc off, "Životinjska farma" Georgea Orwella u režiji Andraša Urbana, "Pinocchio" Carla Collodija kojega će u Hrvatskoj i Talijanskoj drami režirati Elvia Nacinovich.

Drugi premijerni naslov Taljijanske drame je "Le fatiche di pseudolus" u režiji Giovannija Battiste Stortija. Najavjene su i dvije baletne premijere, "Barok-balet", na glazbu Vivaldija i Händela, a u koreografiji Ronalda Savkovića i Balazsa Baranyaija i "Carmen & Šeherezada" u koreografiji Ronalda Savkovića i Lea Mujića. 

>> Saša Broz podnijela ostavku na mjesto ravnateljice Opere

Komentara 3

DJ
djurex
08:31 22.07.2014.

Režimska kultura roze boje....

BE
Benvolio
09:51 23.07.2014.

E Frljo, a opera?

Avatar sposaric
sposaric
18:15 25.07.2014.

Izvedbu "Hrvatskog Fausta" Slobodana Šnajdera trebalo bi zabraniti jer je to politička i povijesna krivotvorina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije