Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

S druge na prvu obalu – nova poezija u prozi Dragana Vučetića

Vučetić se u knjizi izražava spretnim, liričnim rečenicama, prikazujući duboku mjeru unutarnjeg osobnog svijeta pjesnika uronjenu u stvarnost svakodnevice gotovo cijelog njegovog života
13. studenoga 2019. u 15:11 279 prikaza
S druge na prvu obalu – nova poezija u prozi Dragana Vučetića

Hrvatski pisac i pjesnik Dragan Vučetić objavio je novu knjigu ''S druge na prvu obalu''. Ovu meditativnu filozofiju protkanu poezijom u prozi uredio je Dubravko Marijanović, a izdala ju je nakladnička kuća Sipar, u sklopu biblioteke Mimesis. Doživljaji su to, razmišljanja i sjećanja iz djetinjstva, mladosti, zrelosti te iz doba mudrosti autora, koji je 2015. dobio i nagradu ''Dubravko Horvatić'' za prozu.

Knjiga i igara Otvoren je 42. Interliber, najpopularniji su stripovi, ali i Raspudić i Goldstein

Vučetić se u knjizi izražava spretnim, liričnim rečenicama, prikazujući duboku mjeru unutarnjeg osobnog svijeta pjesnika uronjenu u stvarnost svakodnevice gotovo cijelog njegovog života. Povezanost svih tih životnih doba - osobnih, obiteljskih i civilizacijskih - pjesnik simbolički naglašava stavivši na koricu knjige tri unukova grafita. Teme su vrlo različite i pomiješane, a pjesme gotovo savršena cjelina. Knjiga sadrži ukupno 183 pjesme; prva i zadnja nisu naslovljene, i svojevrstan su epilog ove zbirke. Ostale su pjesme naslovljene - ''Sve znaš'', ''Živjeti u pluralu'', ''Soledad – muzej samoće'' i ''Izlaz za nuždu'' samo su neki od brojnih naslova.

Energetski učinkovita zgrada U Vinkovcima se gradi knjižnica od 50 milijuna kuna

Dragan Vučetić rođen je 1948. u Zagrebu, gdje je završio Filozofski fakultet. Objavljuje pjesme slobodnog stiha, pjesme u haiku-stihu i pjesme u prozi, poetske proze, zapise, crtice i sl. Objavljivao je u Vidiku (Split), Forumu, Haikuu (Varaždin/Zagreb), Republici, Reviji (Osijek), Književnoj riječi, Riječima (Sisak), Podstranskoj reviji, Slobodnoj Dalmaciji, Hrvatskom slovu, Studentskom listu, na Trećem programu Hrvatskog radija, u zbornicima, panoramama. Uvrštavan je u tematske i ine antologije. Osim spomenute ''S druge na prvu obalu'', tiskane su mu i knjige: Ponoć, Šljunčara, Visoravan, Čovjek bez kišobrana, Dan prije u nepoznatom gradu, pjesme u prozi Nešto kao vlaga. U pripremi je i knjiga stihova radnog naslova Čuvarkuća.

Otkriva astrologinja
Nikada nisu zadovoljni: Ovi horoskopski znakovi prigovaraju i za najmanje sitnice
Sara Lončarić
DIZAJNERSKO IZDANJE UNIFORME
Neudobna poslovna odjeća stvar je prošlosti - 'feel good' je poslodavcima nova praksa