Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splitska PlayDrama

Polaznici Glumačkog studija s predstavom "Životinjska farma" ispali su vrhunski profesionalci

PlayDrama
03.07.2023.
u 09:57

U Amfiteatru Doma mladih kazalište PlayDrama izvelo je Orwellovu "Životinjsku farmu"

Glumački studio splitskog kazališta PlayDrama pred ljetnu pauzu pozdravio se s publikom predstavom “Životinjska farma” Georgea Orwella izvedenom u Amfiteatru Doma mladih u režiji Justine Vojaković Fingler.

Premda davno napisana, “Životinjska farma” itekako je aktualna i danas. Tvrdnja da su sve životinje jednake, ali su neke jednakije najjasnija je kritika koju je neki pisac izrekao o modernom shvaćanju jednakosti. Sva nastojanja tijekom proteklih stoljeća da se čovjeka izjednači nigdje i nikada nisu ostvarena. Manjina u svim društvima manipulira životima većine, a kad se većina pobuni, iz nje se opet izdvoji manjina koja postaje “jednakija”.

Premda su amateri, polaznici Glumačkog studija PlayDrame profesionalno su iznijeli ovo djelo u kojem je vizualni dio naprosto sjajan. Svjetlo je u čitavoj predstavi stalnim i brzim mijenjanjima intenziteta apsolutno u službi priče, živopisni rekviziti fantastično dočaravaju farmu, maske vjerno prikazuju životinje, a dojmljivije su i sjene koje zahvaljujući svjetlu i glumcima dočaravaju ples, opijanje, nasilje, oružje... Sve što je vezano za ondašnje okolnosti i vrijeme.

Glumci amateri u cijelosti su se uživjeli u fabulu genijalno imitirajući zvukove životinja. Izvrsni su im monolozi, dijalozi i grupno pjevanje. Justina Vojaković Flinger napravila je dinamičnu, vrlo kreativnu, drugačiju režiju koja je doprinijela još jednoj u nizu uspješnica splitskog kazališta PlayDrama, koje, što god producira, bude dobro.

U predstavi “Životinjska farma” igra 28 glumaca, a šteta je što će je relativno malo ljudi vidjeti jer ovo kazalište nema prostor za izvedbe. I tako godinama...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije