Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lisinski

Pijanistička parada Vladimiru Krpanu u čast

22.01.2018.
u 12:48

U povodu 80. rođendana profesora Krpana, uz Zagrebačku filharmoniju nastupili su neki od njegovih najpoznatijih učenika.

Martina Filjak već godinama krstari svijetom od jedne do druge velike koncertne pozornice. Bruno Vlahek kao svoju bazu, iz koje također često putuje na umjetničke zadatke, izabrao je Španjolsku.

Peđa Mužijević, rodom Sarajlija, osobito velik ugled uživa u SAD-u, gdje živi i radi. Srđan Filip Čaldarović poželjan je i tražen kao solist i komorni glazbenik na hrvatskim i inozemnim pozornicama, a Katarina Krpan osobito je vrijedna i marljiva u okupljanju mladih pijanista oko promoviranja glazbe suvremenih hrvatskih autora, koje nerijetko sama i potiče na pisanje novih djela. Svi oni, baš kao i cross-over zvijezda Maksim Mrvica, imaju nešto zajedničko: istog profesora u čijoj su klasi studirali na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Zato je 80. rođendan profesora Vladimira Krpana bio povod da zajedno s njim prirede preksinoć pravu pijanističku paradu u ciklusu Lisinski subotom, uz Zagrebačku filharmoniju pod ravnanjem Tončija Bilića, svirajući Mozarta, Poulenca, Šostakoviča, Dvořaka i Papandopula. Čestitamo! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije