Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u knjižarama

Objavljena zbirka priča "Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo"

pobjeđuje onaj kojem je najmanej stalo
profil
01.03.2010.
u 15:10

Zbirka priča Maje Hrgović prva je zbirka nagrađivane novinarke. One su moćna kombinacija lirike i okrutnosti, humora i cinizma – prave male studije međuljudskih odnosa.

"Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo" je zbirka priča, ali i jedno od pravila svijeta u kojem – u samom srcu grada, ali daleko od blještavila centra – žive nesvakidašnje junakinje i junaci, oni koji svoje pivo ispijaju u birtijama uz prugu, u četvrtima što se preko noći ruše i pretvaraju u velike šoping-zone. Tu su branitelj koji štrajka glađu, muškarac koji napušta obitelj kako bi s neznankom proživio privid slobodnog mladenaštva, djevojka koja u pijanom noćnom pohodu iz vlasnikova naručja otima čivavu… svima je zajedničko jedno: ako pobijediti znači ne osjećati ništa, onda to nije igra za njih.

Priče Maje Hrgović moćna su kombinacija lirike i okrutnosti, humora i cinizma – prave male studije međuljudskih odnosa (ljubavi, izgubljenosti, svih naših dobitaka i gubitaka) koje nikad ne ostavljaju gorak okus u ustima. Izdavač ove zbirke je Profil, a njegovi urednici poručuju: "Prava pobjeda u ovoj igri pripada čitatelju."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije