Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program

Ničija i svačija djeca, suđenja, stvarni događaji i domaće priče u fokusu 12 ZFF-a!

ZFF presica
Foto: ZFF
1/7
09.10.2014.
u 16:45

Edukativni i networking program Inudstrija ove godine uključuje dvodnevnu radionicu Erich Pommer Instituta na temu raščišćavanja autorskih prava

Ovogodišnje izdanje Zagreb Film Festivala predstavljeno je danas u dvorani Muller. Govorio je direktor festivala Boris T. Matić

"Kad je o temama riječ, festivalski program ove godine u znaku je hrabrih djevojčica i dječaka koje smo razmišljajući o selekciji nazvali Ničijom i svačijom djecom. Druga važna tema 12. ZFF-a su Suđenja ili pravda koja je spora, ali dostižna. Ove godine volimo i Stvarne događaje na kojima se temelji čak sedam od trinaest naslova iz konkurencije dugometražnog igranog filma", rekao je Matić.

Među njima su dvostruki pobjednik Sundancea Ritam ludila u režiji Damiena Chazellea, priča o usponu mladoga jazz bubnjara (briljantni Miles Teller) u okrutnom svijetu glazbenog konzervatorija, zatim francuski Party Girl – film o (stvarnoj) partijanerici koja se na pragu 60-ih konačno poželi skrasiti te Happy Endings hrvatsko-američkog direktora fotografije Darka Šuvaka inspiriran domaćom pričom o pljačkašici banaka (Areta Ćurković).

Na istinitim događajima temelji se i moćna etiopska drama Hrabra djevojka o djevojčici koja nehotice ubije svog silovatelja pa je osude na smrt.

Popratne programe Velikih 5 i Moj prvi film: Rumunjska te dječji program Bibijada i njezin novi produžetak - Bib Plus predstavio je izvršni direktor Hrvoje Laurenta, a koordinatorica programa Selma Mehadžić govorila je o novim programima Ponovno s nama i Prvi svjetski rat na filmu.

Predstavila je i programe Dan Llux filma te Retrospektivu Dereka Jarmana, ostvarenu u suradnji s Queer Zagrebom.

Edukativni i networking program Inudstrija ove godine uključuje dvodnevnu radionicu Erich Pommer Instituta na temu raščišćavanja autorskih prava. U suradnji s danskim Ministarstvom kulture, Veleposlanstvom Kraljevine Danske, Danskim filmskim institutom te HAVC-om ZFF ove godine stavlja naglasak na dansku kinematografiju s čak 15 danskih filmova u programu, te industry programom Danes go South. Sve jaču suradnju hrvatskih i danskih filmaša, svojim će dolaskom na hrvatsku premijeru filma Itsi Bitsi pozdraviti i kraljica Margareta II od Danske i suprug princ Henrik od Danske.

>> Novi filmovi Andreja Zvjaginceva, Xaviera Dolana, Taike Waititija, Antona Corbijna!

Komentara 1

AU
autoritet
23:41 09.10.2014.

Neloše zvuči

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije