Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

Napišite haiku za Olimpijske igre u Tokiju i osvojite nagradu

Ususret Olimpijskim igrama u Tokiju, Društvo hrvatskih književnika, Hrvatski olimpijski odbor i Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj raspisali su natječaj za najbolju haiku pjesmu.
02. ožujka 2021. u 12:21 1 komentara 280 prikaza
Foto: TINGSHU WANG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Natječaj pod nazivom "Prema suncu-ususret Olimpijskim igrama u Tokiju" otvoren je kako bi se povezale japanska i hrvatska kultura, izvijestili su u ponedjeljak iz Društva hrvatskih književnika.

novi datum Treća sreća za Interliber mogla bi biti tek u rujnu

Nagrada se dodjeljuje za najbolju haiku pjesmu napisanu na hrvatskom standardnom jeziku ili ča-kaj-što idiomima. Svaki autor/ica na natječaju može sudjelovati s najviše dvije haiku pjesme, koje moraju biti neobjavljene.

Pjesme se u jednom dokumentu dostavljaju elektroničkim putem na adresu dhk@dhk.hr. Na početku dokumenta potrebno je navesti podatke o autoru/ici: ime i prezime, godina rođenja, broj telefona, e-mail i poštanska adresa.

Na natječaju će se dodijeliti tri nagrade: prva u iznosu od 3.000 kuna, druga 2.000 i treća 1.500 kuna. Nagrade su u bruto iznosu.

Natječaj je otvoren do 31. ožujka.

Branko Tudjen Top lista Večernjakova knjiga o Titu i Tuđmanu najprodavanija u Hrvatskoj

Dodjela nagrada bit će u lipnju u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, a izbor radova bit će objavljen u časopisima Republika i Olimp. Članovi prosudbenog povjerenstva su: Drago Štambuk kao predsjednik te Nikola Đuretić i Yutaro Nishida.

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“