Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade Gumbekovih dana

Najbolja predstava je "Tko pjeva zlo ne misli", ali i dvije glumice Zrinka Cvitešić i Anja Šovagović Despot

Zagreb: Dodjela nagrada na Gumbekovim danima
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/10
27.03.2018.
u 22:35

Žiri je ove godine pogledao čak trinaest predstava, te je zaključio da su u njima dominirale sjajne glumice. Stoga su ove godine izunimno ddojelili dvije ravnopravne nagrade za njabolje ženske uloge.

Najbolja predstava 11. Gumbekovih dana, koji su večaras završili u Histrionima, je predstava "Tko pjeva zlo ne misli" Vjekoslava Majera, Kreše Golika i Renea Medvešeka u režiji Renea Medvešeka i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Tako je odlučio ocjenjivački sud u kojem su bili: Marta Crnobrnja, scenografkinja i Gumbekova kći, Tomislav Kurelec, kazališni kritičar te Branko Babac i Mehmed Aganović kao predstavnici publike.

Žiri je ove godine pogledao čak trinaest predstava, te je zaključio da su u njima dominirale sjajne glumice. Stoga su ove godine izunimno ddojelili dvije ravnopravne nagrade za njabolje ženske uloge. Te su nagrade pripale Zrnki Cvitešić za ulogu Ane u nagrađenoj predstavi "Tko pjeva zlo ne misli", te Anji Šovagović Despot za . Za ulogu „najgore operne pjevačice na svijetu“ u predstavi Glumačke družine Histrion "Famozna" Petera Quiltera u režiji Krešimira Dolenčića.

Zagreb: Dodjela nagrada na Gumbekovim danima
1/15

Žiri je dodijelio i nekoliko posebnih priznanja. Tako je predstavi "Zagrebački vremeplovci" Ane Tonković Dolenčić u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Zagrebačkog kazališta lutaka dodijeljeno posebno priznanje za redateljsku inventivnost i silnu glumačku energiju. Drugo posebno priznanje žiri je dodijelio Umjetničkoj radionici Prizor iz Beograda za "Ljubavnike" autora i redatelja Rade Vukotića koja je preciznom režijom i vrsnom glumom uspjela sjajno nasmijati i zabaviti publiku.

Za izniman doprinos oživljavanju kabareta nagrađena je i Lela Margitić, velika glumicu koja je kako kaže žiri u svom obrazloženju: "za vrijeme angažmana u kazalištu Komedija ostvarila niz izvanrednih uloga u kojima je nerijetko bilo i elemenata kabaretskog pristupa glumi. No, još je značajnija njena uloga u rekordnih pola stoljeća Stilskih vježbi Raymonda Queneaua, kultne predstave koja je velikim dijelom građena na tradiciji kabareta, a svoj veliki doprinos ovoj specifičnoj kazališnoj vrsti Lela Margitić je upotpunila i 1978. godine u predstavi "Kavana Torso" Mujičića, Škrabea i Senkera."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije