Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Histrioni

"Muke po Iveku" tipična je 'škrabeovska' burleska

Muke po Iveku
14.07.2013.
u 14:13

Predstava nudi dobru i neobaveznu zabavu s mnogo ljekovita smijeha, a i u budućnosti će biti otvorena za nove društvene žaoke

I dok u Hrvatskoj konstantno pada broj brakova, u komediji „Muke po Iveku“ Nina Škrabea, kojom je otvoreno 28. zagrebačko histrionsko ljeto, ima ih i previše. U tipičnoj škrabeovskoj obradi urnebesnog komada „Kidaj od svoje žene“ Raya Cooneya, glavni lik, zagrebački taksist Ivan Kovač u izvedbi pomalo rezerviranog Ronalda Žlabura, istodobno ima čak dvije žene i dva doma. Jedna je Dalmatinka i glumi je Tara Rosandić, druga je Zagrepčanka (ali i tajnica na Iblerovu trgu pa joj nije važan crkveni brak) i glumi je Marija Borić.

Glavni pokretač radnje u kojoj taksist pokušava pošto-poto sačuvati dva lažna identiteta nisu ljubomorne žene, nego jedan muškarac, rasni komičar Davor Svedružić koji glumi susjeda Pajcenovića. U tom mu komičnom podizanju temperature u gledalištu najviše pomaže ležerni glumac od formata Draško Zidar kao policajac naslijeđen od bivšeg sistema Boro Potrebica, ali i izvrsna Nataša Kopeč u ulozi policajke Sunčane Turek, očito školovane u novo doba. Predstava ima i svoj LGBT-zaplet, u kojem izvrsno funkcionira Željko Duvnjak u ulozi modnog dizajnera Frenkija Bobinskog, a u ulozi novinara koji se moraju bjesomučno, čak i borilačkim vještinama boriti za svaku „ekskluzivu“ nastupaju Dinka Vuković i Kristijan Jaić.

Redatelj Želimir Mesarić cijelu je podužu predstavu temeljio na glumcima i na tekstu u kojem se našlo mjesta i za Mesićev ček i Milanovićevu Špičkovinu. Scenografija Miljenka Sekulića diskretna je, kostimi Elvire Ulip svakodnevni, a publici je i najnovijom histrionskom burleskom koja će i u budućnosti biti otvorena za nove aktualne društvene i sociološke žaoke osigurana dobra i neobavezna zabava i mnogo smijeha za koji čak i liječnici tvrde da je ljekovit.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije