Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6. Ganz novi festival

Kabinet slasnih čuda španjolske autorice Marie Jerez na Pobješnjelom Ganzu!

Kabinet slasnih čuda
Foto: Damir Žižić
1/4
13.10.2016.
u 12:33

U petak, 14. listopada, umjetnici María Jerez, Eva Badanjak, Matea Bilosnić, Sara Ercegović, Ivan Penović i Martina Zelenika MOON otvorit će vrata svojeg Kabineta slasnih čuda. To je mjestou kojem su stvari, objekti, funkcije, logike, fikcije ispremještani, prostor koji egzistira kao mješavina prostora... nešto između kabineta u Noći u operi braće Marx i Vrta zemaljskih užitaka Hieronymusa Boscha, u kojem kroz neidentifikaciju počinjete mijenjati sebe. Tajanstvena mjesta naseljena heterogenim objektima, gdje postoji mnoštvo znatiželje, neorganiziranih akcija, eklektičnih objekata bez kakve jasne strukture, koji pozivaju na pogled u panici prezentirat će se u sklopu 6. Ganz novog festivala u Teatru &TD. Izvedbe možete pogledati 14. 10. u 21, 21:30 i 22 sata.

Ganz nove besplatne ulaznice možete preuzeti na dan izvedbe na blagajni Teatra &TD, Savska cesta 25, od 11h sve do početka predstave, po principu tko prvi, njegova ulaznica!

Kabinet slasnih čuda poziva radove različitih umjetnika da koegzistiraju kako bi objasnio taj prostor stavljajući njihove projekte: jednog pokraj drugoga, jedan u drugi, u sebe same, u druge stvari, u razgovore, van njihovih referenci, tražeći koegzistenciju najluđih materijala u jednom prostoru. Prostoru koji će se transformirati dok god se razgovori, akcije, snimanja, reference, tijela, glasovi i objekti budu izmjenjivali u njemu.

Želim raditi na razlici unutar razlike, afirmirajući različitost identiteta. Prostor Kabineta čuda sadrži promiskuitetno različite objekte. Promiskuitet zahtjeva tenziju unutar nepoznatog: onog koji ne pripada kontekstu, koji ne može biti imenovan, koji nastaje unutar razlike napona. Otvaramo ovaj prostor mogućnosti u kojem nastaju drugačija mišljenja, drugačije upotrebe, drugačije reference, drugačije veze. Maria Jerez

Autorica: María Jerez
Koautori i izvođači: Eva Badanjak, Matea Bilosnić, Sara Ercegović, Ivan Penović
Posebna gošća: Cuqui Jerez
Dizajner svjetla: Marino Frankola
Rekviziti: Tanja Cvetko
Inspicijentica: Jelena Božić
Producentice: Andrea Remetin i Silvija Stipanov
Produkcija: de facto
Koprodukcija: Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Teatar &TD – Ganz novi festival u sklopu projekta apap-Performing Europe 2020 sufinanciranog sredstvima programa Europske Unije Kreativna Europa.

Uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Više o festivalu na ganznovi.sczg.hr.

BIOGRAFIJA
María Jerez (1978., Madrid) završila je povijest umjetnosti (1999-2000) i audiovizualne komunikacije (1998-1999) na Sveučilištu u Madridu. Rad Marije Jerez obuhvaća područja filma, koreografije, arhitekture i vizualnih umjetnosti. Njezina praksa zasniva se na ideji da svaki novi proces otkriva i novi format. On se sastoji od razvijanja posebnog jezika koji može nastati isključivo u tim novim specifičnim uvjetima. Autorica želi razvijati svoju praksu kao eksperimentalni kontinuum koji pogađa ne samo vidljivi dio rada – umjetničko djelo – nego i metodologije koje su u stalnom razvoju, kontekste koji se oko umjetničkog djela stvaraju, te publiku i odnose.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije