Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratke priče

Imena nagrađenih autora kratkih priča bit će objavljena 26. svibnja

žiri za kratku priču
arhiva VL
04.05.2011.
u 14:59

Žiri je procijenio da je ove godine posao bio teži nego inače jer ne samo da je stiglo mnogo odličnih priča nego su se na natječaj javila i eminentna književna imena. Zato su se koplja lomila oko tematike priča i finesa

Više od 650 pristiglih priča, njih 49 objavljenih u subotnjem prilogu Obzor i tri pobjednika – to je rezime prošlog, 46. natječaja Večernjeg lista za kratku priču “Ranko Marinković”. I dok je na našu adresu stiglo već pedesetak novih priča za 47. natječaj, što je najbolji mogući nastavak tradicije koja traje još od davne 1964. godine, jučer je stručni žiri izabrao troje pobjednika. Njihova imena bit će objavljena na svečanoj dodjeli nagrada 26. svibnja, a izabrao ih je žiri u sastavu: akademik Milivoj Solar, profesor Tomislav Sabljak, selektor kratke priče, književnica Julijana Matanović, redateljica Irena Škorić, koja je osvojila drugu nagradu na prošlogodišnjem natječaju, i Bojana Radović, urednica kulture Večernjeg lista.

Žiri je procijenio da je ove godine posao bio i teži nego inače jer ne samo da je stiglo mnogo odličnih priča već su se na natječaj javila i eminentna književna imena. Sve su to ljudi koji znaju pisati, bio je početni stav žirija, i zato su se koplja lomila oko tematike priča i finesa.

I to je jedan od dokaza važnosti, relevantnosti i vrijednosti Večernjakove kratke priče, koja u konačnici rezultira i najvećom književnom nagradom u našoj zemlji. Naime, autor prvoplasirane priče za nju će dobiti 32 tisuće kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije