Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Igudesman i Joo ovaj put u Lisinskom sviraju Mozarta

'AUSTRIA/Igudesmanandjoo © Julia Wesely - don\'t use the picture without copyright - sign!'
'Julia Wesely'
04.05.2013.
u 11:27

U Hrvatsku ih je prvi doveo Julian Rachlin, nakon čega su skupili dovoljno hrabrosti da počnu dolaziti i sami

"Aleksej Igudesman rođen je u Sankt Peterburgu u vrlo ranoj dobi. Nikada nije osvojio ni jedno natjecanje, uglavnom zato jer se ni na jedno nije ni prijavio. Tijekom školovanja na prestižnoj školi Yehudi Menuhin pročitao je kompletna djela Bernarda Shawa, Oscara Wildea i Antona Čehova, što nije unaprijedilo njegovo sviranje violine, ali mu je pružilo osjećaj intelektualne nadmoći nad kolegama." Tako počinje službena biografija violinista koji u nedjelju 5. svibnja, s početkom u 19.30 sati, nastupa u Lisinskom. S njim dolazi i pijanist jednako zabavnog životopisa:

"Richard Hyung ki Joo se rodio. Po nacionalnosti je Britanac, premda izgleda poput Korejca, ili obratno, ili pak i jedno i drugo." Dok je Igudesman razvijao intelekt, Joo je u istoj školi utemeljio školu pijanističkog karatea jer su ga mlatili i profesori i kolege, uključujući i Igudesmana. Frustracije i neraščišćene račune iz đačkog doba pretočili su prije devet godina u prvi zajednički program "Mala noćnomorna muzika".

Ostalo je povijest. Obožavaju ih svi koji su ih vidjeli, uključujući i desetke milijuna gledatelja YouTubea. Podjednako uspješno haraju hotelskim sobama i stadionima, a u razdobljima kada se odmaraju jedan od drugoga, samostalno se predstavljaju kao vrlo ozbiljni muzičari i fantastični virtuozi. Ljudi im obično povjeruju. Nakon što ih je u Hrvatsku prvi doveo Julian Rachlin, također jedan od njihovih vjernih obožavatelja, skupili su dovoljno hrabrosti da i sami počnu dolaziti u našu domovinu. U Lisinskom ovaj put predstavljaju novi program koji sjajnu zabavu obećava već i urnebesno originalnim naslovom "A sada Mozart!".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije