Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9. gumbekovi dani

Ferenčina Krležina 'Adama i Evu' spojio s Arsenovim stihovima i glazbom

gumbekovi dani
Foto: Histrioni
1/5
11.03.2016.
u 18:00

Više nego odlični glumci Tara Rosandić i Ivica Pucar rafalno su izgovarali one Krležine rečenične slapove

"Na zlu putu“ naziv je jednog albuma svestranog Arsena Dedića koji je u bogatoj karijeri bio i istaknuti histrion. Za čak je 26 histrionskih predstava skladao originalnu glazbu. Stoga i ne čudi da su Deveti Gumbekovi dani otvoreni predstavom „Na zlu putu“ u kojoj je domišljati redatelj Dražen Ferenčina uspio mudro spojiti Krležinu jednočinku „Adam i Eva“ i Arsenove stihove i glazbu.

Doduše, Krleža je ponešto skraćen, ali glavnina njegove drame o vječnom, gotovo biblijskom sukobu Muškarca i Žene koji se odvija u hotelu Eden, ispričana je. Više nego odlični glumci Tara Rosandić i Ivica Pucar rafalno su izgovarali one Krležine rečenične slapove, ali su uz pratnju pijanista Olivera Beloševića i sjajno otpjevali Arsenove više ili manje poznate pjesme koje su se prirodno nadovezivale na krležijanski dramski sadržaj u kojem se bivši mrtvi ljubavnici ponovno sretnu u zagrobnom životu…

Antologijska je i parodistička scena posuđena iz Krležinih „Glembajevih“ u kojoj je briljirala Tara Rosandić, kao i ironijska reminiscencija na „Ne daj se Ines“ u izvedbi darovitog komičara Pucara. Žarko Potočnjak, autentični krležijanac i u ovoj razigranoj predstavi koja je izmakla formi kabarea, nastupa u više uloga i sve mu leže. Ana Majhenić i Ana-Marija Percaić puno su više od prelijepih kulisa, a scena Miljenka Sekulića i kostimi Elvire Ulip dio su ove skladne predstave koja je ponovno spojila dva autora čiji odnos prema ženama i dalje intrigira ljubopitljivu javnost.  

>> 'U plavom podrumu' nježna je posveta sportu koji je veći od života

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije