Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ansambl LADO izvest će svoj godišnji koncert u Pečuhu

Ansambl LADO
27.11.2023.
u 13:53

Poseban doživljaj za mađarsku publiku

Drmeš, kolo, polka, zurka serija je svečanih godišnjih koncerata Ansambla LADO kojim će ovaj, jedini profesionalni folklorni ansambl u Republici Hrvatskoj obilježiti 74. obljetnicu umjetničkog djelovanja. Osim nastupa diljem zemlje, svoj jedini međunarodni nastup održat će u mađarskom Pečuhu, 30. studenog 2023. godine.

Svečani godišnji koncert u Pečuhu održat će se u ambijentu impresivne dvorane Kodály Center, gdje je LADO već nastupio u svibnju 2022. godine sa svojim tradicionalnim plesnim koncertom. Koncert će se održati posljednjeg dana studenog, s početkom u 19 sati. Ulaznice za koncert dostupne su putem službene stranice dvorane. Odabrane koreografije i glazbena djela koncerta posvećeni su plesnoj, glazbenoj i odjevnoj baštini nizinske, središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Time je pred Ladom poseban izazov prezentirati tradicijsku umjetnost upravo ovog kraja gdje i nastupa, budući da su upravo drmeš, kolo, polka i zurka najzastupljeniji i nezaobilazni tradicijski plesovi hrvatskih krajeva smještenih „među Savom, Dunavom i Dravom“ te uz njih. Ovim programom LADO će publiku provesti na plesno i glazbeno putovanje Posavinom, Moslavinom, Bilogorom, Turopoljem, Slavonijom, Baranjom, Srijemom, Međimurjem i Podravinom.

Koncert u Pečuhu idealna je prilika da se publika još jednom uvjeri u energičnost i moćnu scensku prisutnost Ansambla LADO. Koncerti ansambla nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a temeljeni su na vrhunskim koreografskim i glazbenim ostvarenjima te scenskim interpretacijama koje su tako bliske ishodištu. Vidimo se u Pečuhu!

Link za kupovinu ulaznica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije