Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaš glas – M. Ravlić Janković

Ikea došla u Hrvatsku, Slavonija DI u Švedsku

Martina Ravlic Jankovic
Foto: Vedran Balen
1/2
27.12.2014.
u 08:00

Direktorica uspješne drvoprerađivačke tvrtke Slavonija DI, dobitnica priznanja “Zlatna kuna”, kaže da joj je na prvom mjestu zadovoljstvo zaposlenika

Martina Ravlić Janković uspješna je direktorica brodske drvnoprerađivačke tvrtke Slavonija DI, kojoj je ove godine dodijeljeno priznanje "Zlatna kuna" Županijske gospodarske komore.

Tvrtka koja nagodinu slavi 125. rođendan jedan je od najvećih hrvatskih proizvođača brendiranog parketa i furnira te piljene građe. Širom Europe izvoze čak 95 posto svoje proizvodnje, a zanimljivo je kako se, upravo u godini kad je Ikea došla u Hrvatsku, uspjela probiti i na švedsko tržište. Među prvima su krenuli i u 17 milijuna eura vrijedan projekt gradnje kogeneracijskog postrojenja u kojemu će proizvoditi toplinsku energiju za vlastite potrebe. – Zapošljavamo 336 radnika, a zapošljavati kanimo i u sljedećoj godini. Zadovoljstvo naših zaposlenika na prvom mi je mjestu jer, ako imate zadovoljnog radnika, imat ćete i sve ostalo – kaže M. Ravlić Janković.

Lanjski promet od 82 milijuna kuna Slavonija drvna industrija ove je godine ostvarila već do listopada, a do kraja godine planira premašiti sto milijuna kuna. Idu u korak s vremenom nastojeći zadržati sadašnju poziciju na tržištu, a istodobno traže i neka nova tržišta. Prema direktoričinim riječima, tajna uspjeha leži u ulaganju i reinvestiranju u poduzeće i nove tehnologije. Tako bi, uvjerena je, trebali poslovati i svi drugi poduzetnici koji žele postati uspješni.

– Zarađeni novac treba vratiti natrag u tvrtku. To je jedini put uspjeha i opstanka u doba krize na konkurentnom tržištu, osobito u drvnoj industriji – kaže mlada direktorica. 

>> Važno je da vas priznaju već na početku karijere 

>> Pomozite invalidima, njihov osmijeh najljepša je nagrada

Komentara 3

BO
bogila
08:45 27.12.2014.

Zanimljivo je poslušati nase poduzetnike. Netko tko ih ne zna iz ovoga clanka bi mogao zakljuciti da su to moralne vertikale. Znam najmanje 6-7 ljudi koji rade u Slavoniji DI,a placa ne prelazi 2500 kn. O kakvom zadovoljstvu radnika tu mozemo pricati,a kako je prosla privatizacija Slavonije DI u Sl.Brodu jos nije do kraja razrjeseno.

JA
james49
10:11 27.12.2014.

Uspješni poduzetnici prvo se počinju pojavljivati na stranicama novina i portala, zatim dobiju zasluženu Zlatnu kunu kao najuspješniji, i na kraju, zbog njihove uspješnosti, njima se počne baviti USKOK i DORH, i ponovno su na naslovnicama novina i portala.

SI
simun196
10:39 12.01.2015.

Svaka cast direktorici,ali treba pitati radnika dali je zadovoljan sa poslom i plaćom koju prima.Rade u tri smjene i svaka subota je radna, a na kraj mjeseca kad dodje plaća dodje im da plaču kad vide za čega toliko radee i svoje vrijeme ostavljaju u tvornici. A ove riječi o ulaganju u tvrtku necu komentirat, pozivam vas samo da dodjete i vidite s cim i na kakvim strojevima radnici rade.Bitno da se direktorica obogatila sa sto milijuna eura, a place radnika su minimalne i jednake vec godinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije