Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaš glas – Marija Leaković

Pomozite invalidima, njihov osmijeh najljepša je nagrada

Marija Leaković
Foto: Vedran Balen
17.12.2014.
u 06:50

Volonterka iz Slavonskog Broda poziva na pomoć osobama s invaliditetom, a završila
je i sportsku školu pa je sad pomoćna trenerica u Boćarskom klubu za invalide “Dan”

Brođanka Marija Leaković jedna je od onih vrijednih osoba koje svojim nesebičnim angažmanom doprinose da se njihovi hendikepirani sugrađani barem donekle osjećaju bolje, sigurnije i manje napušteni. I ne samo to. Mariji je ovih dana dodijeljena nagrada za volonterski angažman pojedinca u pomoći osobama s invaliditetom, u akciji koju Grad Slavonski Brod već četvrtu godinu zaredom provodi kao jedan od rijetkih u Hrvatskoj. Marija već dvadesetak godina volontira u udruzi za osobe s invaliditetom Loco-moto.

– Jako me ispunjava moto tih ljudi da je život svakim danom sve bolji i bolji unatoč njihovim životnim problemima. Nastojim im pomoći u njihovim svakodnevnim poslovima, a njihov osmijeh najljepša mi je nagrada – kaže Marija, koja je svoj privatni život podredila potrebama osoba s invaliditetom.

Brodska Majka Tereza, kako je neki nazivaju, u udrugu je počela dolaziti kao pratnja svojoj sestri, također osobi s invaliditetom. Odmah se uključila u rad udruge i od tada pomaže svim članovima. Preuzela je brigu o prihvatu i podjeli odjeće, obuće i humanitarne pomoći, a uključila se i u rad Boćarskog kluba za invalide "Dan", gdje je nakon kratke edukacije postala pomoćna trenerica.

Sa sportašima s invaliditetom radi najmanje tri sata tjedno, a redovito ih prati i na natjecanjima.

– Moj je motiv pomaganje ljudima. Cijeli sam život uz osobu s invaliditetom, svoju sestru, i tu sam se našla. Čim sam došla u udrugu, osjetila sam toplinu, radost i sreću tih ljudi. Sretni su i oni i ja – rekla je Marija.

>> Važno je da vas priznaju već na početku karijere

>> Ako Vlada ne poštuje zakon, tko će to činiti?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije