Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deložacija u zagrebu

Pogledajte privođenje Ivana Sinčića! U marici završilo još 30 aktivista Živog zida

deložacija,Drago Božić,Živi zid,Zagreb
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/41
08.01.2015.
u 15:11

Sat vremena uoči najavljene deložacije, policija je došla pred kuću bivšeg člana HDZ-a Drage Božića i blokirala Karašićevu ulicu

Oko 30 pripadnika interventne policije privelo je danas 31 pripadnika stranke Živi zid, uključujući Ivana Vilibora Sinčića, koji su od jučer navečer dežurali na adresi Karašićeva 20 u zagrebačkom naselju Trnje radi sprečavanja deložacije Drage Božića koja se dogodila danas poslije 10 sati.

Sat vremena uoči najavljene deložacije, policija je sa četiri interventna kombija došla pred kuću koju je bivši član HDZ-a Božić ilegalno sagradio pokraj derutne građevine vlasnika zemljišta, na mjestu gdje se nalazila garaža, prije petnaest godina. Blokirala je ulicu, a nakon 10 sati počela privoditi stranačke aktiviste.

Izvodili jednog po jednog

Kako je stranka objavila na Facebook-stranici, ''policajci s fantomkama na licu izvlačili su jednog po jednog čovjeka iz kuće i trpali ih u maricu''.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

– Gospodin Božić bivši je član HDZ-a koji je napustio stranku u trenutku kad je shvatio da je za njih samo broj i glas, i da će ga baciti na cestu bez milosti. Mi ćemo ga braniti, pridružite nam se u borbi protiv nemilosrdnog sustava – poručili su uoči današnje deložacije članovi Živog zida.

Podsjetimo, Sinčić je jučer na konferenciji za novinare kazao da će samo ovog mjeseca biti šest deložacija te kako će ih njegova stranka sve pokušati spriječiti.

Ono što je tragedija jest da mu je, kada je išao legalizirati ovaj nadograđeni dio, država uzela novac iako nije bio vlasnik. On je platio legalizaciju i sad su ga izbacili na cestu

Vladimira Palfi

Bivšeg predsjedničkog kandidata i stranačke mu kolege policija je odvela na prekršajno ispitivanje koje će trajati oko pet-šest sati. Po završetku deložacije, Drago Božić vratio se u bolnicu na Jordanovcu gdje se donedavno liječio od upale pluća.

'Državi platio legalizaciju'

Prvi pokušaj deložacije Božića propao je 26. studenog zahvaljujući intervenciji socijalne radnice. Ona je tada obećala odgodu do 8. siječnja ako se nekolicina aktivista Živog zida makne iz dvorišta kuće, što su oni i učinili. Nakon odgode deložacije, Božić je odveden u Centar za socijalnu skrb na konzultacije. Kako nam je tada kazao jedan od ovrhovoditelja, već dvadeset godina vode se sudski sporovi oko zemljišta.

– Grad je Božiću nudio zamjenski stan, nije ga prihvatio. Centar za socijalnu skrb prihvaća njegova socijalna prava, a ne prihvaća ustavno pravo vlasništva druge strane – izjavio je ovrhovoditelj.

O današnjoj deložaciji očitovala se i Sinčićeva zaručnica Vladimira Palfi koja je također došla u Karašićevu ulicu.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

– Čovjek je imao stanarsko pravo na ovaj stariji dio kuće. Budući da je kuća ruševna, nadogradio si je jedan manji dio. U međuvremenu mu je oduzeto to stanarsko pravo na prvi dio kuće i sad ga prvotni vlasnik, kojemu je vraćen, deložira iz kuće. Tragedija jest da mu je, kada je išao legalizirati ovaj nadograđeni dio, država uzela novac iako nije bio vlasnik. On je platio legalizaciju i sad su ga izbacili na cestu – pojasnila je Palfi.

>>Zbog Živog zida pala potpora ORaH-u i Laburistima, HDZ vodi ispred SDP-a

>>Živi zid spriječio deložaciju obitelji Dumanić

Komentara 340

IC
ivek.cro
09:57 08.01.2015.

Akcija Barbinka jos uvjek traje. Pa nas Yuso Yusipovic javno izrekao da nema Delozacije i u Pismu kojeg je poslao zivom zidu izjavljuje isto.On je fini Gospodin i kod njega nema Delozacije. ?

KN
knezica
09:46 08.01.2015.

Zašto politička poruka protiv HDZ-a u jednoj plemenitoj akciji??? Pa ne izbacuje ga HDZ iz kuće! Potpora akciji, ali sam protiv etiketiranja. Po članku ispada da ga HDZ izbacuje na ulicu, a ne Josipovićev "pravi put" i Zokijeva "visoko podignuta letvica" i Plan 21

LU
lukateli1
10:26 08.01.2015.

Vecernji list, zasto nam ne kazete koji je razlog za ovu delozaciju? Ja osobno, bih to volio i zelio znati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije