Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva tumačenja

Ured predsjednice: Nikolićevo je viđenje da smo razgovarali o 'krizi koju je izazvala Vlada RH'

kolinda grabar-kitarović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.09.2015.
u 21:12

Nikolićev ured objavio je kako je dvoje predsjednika 'zaključilo da to nije put u suradnju'

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u nedjelju s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u New Yorku na marginama zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Iz priopćenja Ureda predsjednika Srbije ispada da su se Tomislav Nikolić i Kolinda Grabar-Kitarović složili da je hrvatska Vlada kriva za napetosti između dviju država, odnosno za spor koji je rezultirao i zatvaranjem granica. Iz Ureda predsjednice RH poručuju pak kako je to “njihovo viđenje sadržaja razgovora.” – Priopćenje Ureda predsjednika Republike Srbije njihovo je viđenje sadržaja razgovora. Predsjednica i dalje čvrsto stoji na poziciji da Hrvatska mora ozbiljnije nadzirati državnu granicu kako bi se kontrolirao ulazak preko graničnih prijelaza, a spriječili ilegalni ulasci migranata – poručio nam je danas iz New Yorka Luka Đurić, glasnogovornik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

U Beogradu drugačija priča

U Beogradu imaju drugačiju priču. “Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se u New Yorku s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović. Razgovarali su o krizi u odnosu između dviju zemalja koju je izazvala hrvatska Vlada. Oni su zajednički zaključili da to nije put za stvaranje potrebne atmosfere za suradnju u regiji i da će se truditi da odnosi između Srbije i Hrvatske što prije ponovo krenu uzlaznom putanjom”, piše u priopćenju Ureda predsjednika Republike Srbije.

Sadržaj priopćenja Nikolićeva ureda, iz kojeg proizlazi da je hrvatska Vlada jedini krivac za zatezanje odnosa između Zagreba i Beograda, komentirao je danas predsjednik Vlade Zoran Milanović.

“Imam važnijeg posla”

– Ja imam puno važnijeg posla od toga da sad idem šopingirati u New York. Dakle, radim ovdje i ne znam što se događa u New Yorku. Ne mogu vjerovati onome što dolazi kao priopćenje iz ureda Tomislava Nikolića, tko god on bio. Prema tome, neka se gospođa Grabar-Kitarović o tome očituje ako smatra da je to potrebno. Oni su se našli na prijemu koji je organizirala Angela Merkel za sve koji su u tu tom trenutku bili u New Yorku. Meni je žao što predsjednica nije razgovarala više s pravim zapadnim liderima, nego nažalost samo s Tomislavom Nikolićem. Ali na njoj je da se o tome očituje, a ne na meni – rekao je premijer Zoran Milanović.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Hrvatska ostaje predana postizanju cilja jednakopravnosti spolova do 2030. godine

>>Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Tomislav Nikolić žele bolje odnose

Komentara 196

PG
poducavam-glupe
21:18 28.09.2015.

Opće je poznato da Srbijom vladaju jako dugo neobični tipovi, koje povremeno treba smiriti NATO.

PA
Pajdo
21:18 28.09.2015.

Zasto nenapisete izjavu Predsjednice ?????????

PG
poducavam-glupe
21:23 28.09.2015.

Srpski narod živi u vakumu, a vlastodršci u zlatnim prostorijama. Vučić, Milorad, Nikolić i slične pojave pomoću medija drže srpski narod u srednjem vijeku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije