Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Između Čiova i Splita

Spasili obitelj s tonućeg broda: Bili su na izmaku snaga, jedva smo ih izvukli

pomorska policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
26.08.2014.
u 12:56

Budući da su more i vjetar divljali, splitski pomorski policajci teško su se približili stradaloj obitelji kad su uočili njihov brod

Posada plovila pomorske policije ''Sv. Jure'' uspjela je u subotu spaziti prevrnuti brod između Čiova i Splita za koji se grčevito i zadnjim snagama držala četveročlana obitelj iz Splita. Oko 18.15 sati na splitskom području diglo se olujno nevrijeme, poharalo kopno i more te zarobilo bračni par Z. B. (45) i S. B. (40), dvojicu sinova od 7 i 14 godina te njihova psa Bena, na oko milju od splitskog Marjana, pišu 24 sata.

Budući da su more i vjetar divljali, splitski pomorski policajci vrlo su se teško približili stradaloj obitelji kad su uočili njihov brod. Zapovjednik Ivica Ivić (35) uspio se nakon podosta manevriranja približiti im krmom kako bi počelo izvlačenje brodolomaca.

– Kolut za spašavanje bacao sam s krmene palube u nekoliko navrata, a jak vjetar bi ga istom vraćao meni u glavu. Srećom u jednom momentu dohvatila ga je majka, koja je povukla i dvoje djece. Mlađe dijete imalo je prsluk na sebi – ne za spašavanje, već onaj za kupanje. Bili su na izmaku snage, bilo je plača, zapomaganja. Jedva smo ih izvukli na naše plovilo jer su nas valovi strašno dizali i spuštali. Potom smo krenuli po oca, a oluja se još pojačala. Valovi su bili i oko dva metra visine. Nakon nekoliko pokušaja, i on je uhvatio kolut, a pas je skočio za njim. Psa sam doslovno izvukao za uši na brod, a potom smo na palubu podigli muškarca koji je bio krupnije građe. Imali su veliku sreću što smo ih našli, bilo je to u zadnji čas – opisao je Miličević desetominutnu dramatičnu akciju spašavanja. 

Obitelj je zbrinuta na policijskom brodu. Isprva su bili u šoku. Nisu bili u stanju prozboriti, reći ni tko su, ni odakle su putovali. Stariji dječak dva puta pao je u nesvijest. No, za 20-ak minuta obitelj je osjetila olakšanje i zahvalila hrabrim policajcima. Dočekala su ih dva vozila Hitne pomoći. Psu Benu svidjelo se na policijskom plovilu te su ga jedva iskrcali na kopno.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Dvije akcije spašavanja brodolomaca u Velebitskom kanalu

Komentara 2

SE
Secli
01:24 27.08.2014.

i koliko su kazne dobili?

MA
margot
13:17 26.08.2014.

Napokon policija koja ne zove odmah HGSS! :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije