Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u novi život

Sin bivšeg ministra Kirina ide u franjevce

antonio kirin, sin virovitickog gradonacelnika ivice kirina
Foto: Marija Lovrenc
1/2
13.08.2014.
u 17:55

Izlasci i mladenačke ludorije nikada ga nisu zanimale, kažu sugrađani

Sin virovitičkog gradonačelnika, HDZ-ovca Ivice Kirina, osamnaestogodišnji Antonio Kirin, odlučio se za svećenički poziv, franjevce. Antonio je ove godine završio opći smjer virovitičke Gimnazije Petra Preradovića, a za svoje buduće zvanje krenut će, doznajemo, za nekoliko dana u Samobor, gdje se nalazi odgojna kuća Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda.

Odlazio na hodočašća

Ondje će, u prvoj fazi franjevačke formacije, postulaturi, provesti najmanje godinu dana. Postulatura je, inače, uvod u redovnički način života, upoznavanje redovničkog života izbliza i priprema pojedinca da živi po primjeru sv. Franje, nasljedujući Isusa Krista. Nakon postulature dolazi novicijat te prvi, privremeni zavjeti. Da mu je sin odlučio poći u franjevce virovitički gradonačelnik nije skrivao. Kratko je poručio da je ponosan na sinovu odluku te naglasio da je Antonio punoljetan i ozbiljan čovjek te da je izbor samo njegov.

– Moj posao jedna je priča, a život djece potpuno druga. Život svoje djece nastojim držati dalje od javnosti – poručio je kratko Kirin.

Kako doznajemo od samih Virovitičana, stariji od dvojice sinova poznatog HDZ-ova političara vjernicima župe sv. Roka u Virovitici itekako je poznat. Već godinama sudjeluje na misnim slavljima kao ministrant, odlazio je na hodočašća, susrete mladih, križne putove. Svi koji ga znaju, i iz škole i iz crkve, a koji su željeli ostati anonimni, kažu da je riječ o nesebičnom, poštenom i dobrohotnom mladom čovjeku, punom razumijevanja za druge.

Uvijek spreman pomoći

Nije, kažu, propustio nijednu humanitarnu akciju i uvijek je spreman pomoći. Zbog toga se oni koji ga poznaju i nisu previše iznenadili njegovom odlukom da postane franjevac. Vrijeme je, kažu, uvijek radije provodio u crkvi s mladima koji dijele isto mišljenje o Bogu i vjeri kao on. Izlasci i mladenačke ludorije nikad ga nisu zanimale. Dugo je godina aktivni član Zajednice franjevačke mladeži (Frama), u kojoj se jednom godišnje mladi putem tzv. obećanja odlučuju na život po uzoru na sv. Franju u siromaštvu, čistoći i poslušnosti.

>>Ivica Kirin ponovno na optuženičkoj klupi: Nisam kriv!

>>Za pet radnih dana godišnje prime 15.600 kuna

Komentara 93

Avatar Jana
Jana
18:33 13.08.2014.

Antonio neka ti Bog bude na pomoći i neka te vodi na putu koji si izabrao.

VU
vuxi
18:44 13.08.2014.

Ajde ti noesiis nekenjaj!sta ti znas koliko ima fratara?!di si ti to evidentira?!uostalom pravi fratar propovida pametno to je i pedagogski a ipak ima dosta svita sta ide u crkvu..svi vi sta vodite racuna o poreznim obvezama,vas bi tribalo prigledat!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
19:40 13.08.2014.

Želim Ti da izdržiš sve kušnje koje će te snaći na tom teškom putu odricanja! Ne moraju svi ići u Franjevce, ali "Zlatna mladež" bi se mogla na Tebe ugledati i svoju razuzdanost minimizirati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije