Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oznaka tajnosti

SDP dopušta odvjetnicima uvid u sve dokumente SKH

Josip Perković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
17.10.2014.
u 18:03

Na tim se dokumentima nalaze oznake povjerljivosti, što čudi odvjetnike Josipa Perkovića i Zdravka Mustaća kojima nije jasno kako partijska dokumentacija može nositi takve oznake

Ništa od dokumenata nije ostavljeno u SDP-u, dakle, sve je predano Državnom arhivu i prema tome Državni arhiv brine o tim dokumentima, poručio je danas SDP-ov Nenad Stazić. Naime, odvjetnik Josipa Perkovića Ante Nobilo, ali i Siniša Pavlović, odvjetnik Gizele Đureković, udovice ubijenoga nekadašnjeg direktora Inina marketinga Stjepana Đureković, javno su se žalili kako ne mogu nabaviti svu potrebnu dokumentaciju za suđenje, odnosno da im je gorući problem arhiva Saveza komunista Hrvatske, koji je naslijedio SDP. Na tim se dokumentima nalaze oznake povjerljivosti, što čudi oba odvjetnika kojima nije jasno kako partijska dokumentacija može nositi takve oznake, pa sada čekaju da država dozvoli skidanje oznake javnosti.

– SDP je dao Hrvatskom državnom arhivu suglasnost da obje strane, i obrana i optužba, imaju uvid u dokumente SDP-a. Na sve što su tražili od nas, mi smo pozitivno odgovorili, a o samim dokumentima ja ne znam ništa – kazao nam je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan te dodao kako mu se čini da se u cijelu priču trpaju dokumenti koji nemaju veze s SDP-om. HDZ-ov Miroslav Tuđman smatra da je bitan i arhiv iz Beograda koji nikada nije bio dostupan Hrvatskoj.

– Treba pitati hrvatsku politiku što je poduzela i hoće li uvjetovati pristup Srbije eurointegracijama otvaranjem tog i drugih arhiva – zaključio je Tuđman.

>>Mustač i Perković mogli bi biti osuđeni zbog samog ubojstva

>>Josipović: Očekujem pravednost; Škare Ožbolt: Dobilo je razmjere haškog suđenja

>>Sudac ljutito na Nobilov zahtjev: To tako ne ide, ovo je njemački proces!

Komentara 11

ĆA
ćaćaća
18:47 17.10.2014.

svaki dosje je partija pročešljala..one koji njih ne diskreditiraju će dati a one najbitnije su odavno uništeni..jedan dio je u beogradu pa beograd to koristi i ucjenjuje hr političare na vodećim pozicijama kako će s njima izaći u javnost ako se ne bude vodila politika u zg kakvu bg želi...zato drugari u zg na čelu države vode beogradsku politiku..

RA
rament123456
18:56 17.10.2014.

Zahtjev za izrucenje je stigao jos 2006 ali HDZu nije palo na pamet izruciti ga. Jedva cekam iskaze iz sudnice da vidim zasto ga nisu izrucili.

HR
HR4ever
19:58 17.10.2014.

Interesira me dali su Nobilo i njegova dva pejdasa zatrazili micanje kriza iz sudnice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije