Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvrt na prosvjed

Saša Broz kritizirala Frljića: 'Jednu predstavu sam prespavala, ali to je umjetnička sloboda'

Saša Broz
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
25.04.2017.
u 15:38

"Onaj tko to ne želi gledati - ne mora. Onaj tko to želi na svom repertoaru neka ga financira i postavlja unedogled"

Kazališna redateljica Saša Broz danas se osvrnula na jučerašnje prosvjede u Splitu protiv predstave Olivera Frljića, kritizirajući Frljićev rad, ali i naglašavajući važnost umjetničke slobode.

- Gledala sam dvije njegove predstave - jednu sam prespavala, a s druge nisam mogla izaći jer sam bila članica žirija na festivalu gdje je izvođena. Nije moja estetika, ali umjetnost & umjetnička sloboda podrazumijeva i takvo kazalište. Onaj tko to ne želi gledati - ne mora. Onaj tko to želi na svom repertoaru neka ga financira i postavlja unedogled - komentirala je na Facebooku Saša Broz, inače unuka Josipa Broza Tita.

Broz se također upitala gdje su i kada bili prosvjedi zbog Agrokora.

- I drugo, veselila bi me njegova režija u HNK-u u Zagrebu pa da se napokon na tom Trgu dogode prosvjedi koji nemaju veze s okorjelim zločincem i diktatorom... - komentirala je Broz, zaključujući: "Umjetnici svih zemalja, ujedinite se!".

>> Prosvjednici izbačeni iz kazališta. 'Nismo se borili za ovakvu Hrvatsku'

>> Saša Broz: Želim napraviti film o svom djedu, a ne o političaru i državniku

Komentara 77

CI
cicibela
16:11 25.04.2017.

Bečki kazališni kritičari su prošle godine ovako pisali o Frljićevoj predstavi: Konzervativni dnevnik DIE PRESSE: "Najgora točka sezone, laički odigrano, dosađuje u grčevitim pokušajima šokiranja“ Liberalni DER STANDARD ‘Naše nasilje i vaše nasilje’ opisuje kao "iritantan kazališni uradak, koji trajeaje predugih 75 minuta s ‘neugodnim vonjem školskog kabarea’. APA: "Riječ je o plakativnoj predstavi koja pokušava sve kako bi provocirala. Iz Frljićeve inscenacije ne može se ništa spoznati, ali ima visok potencijal za izazivanje ljutnje“ Kazališni portal NACHTKRITIK: "Frljić promašuje metu te se koristi antiintelektualnim kazališnim sredstvima."

TR
TrvtkoKomadina01
15:54 25.04.2017.

Nema velike razlike između frljića i saše, jer to su samo relikti zločinačkog komunizma koji se rugaju narodu koji se nije sposoban obračunati sa titovim zločincima

Avatar gasparini.arte
gasparini.arte
15:57 25.04.2017.

Ovo dvoje pušu u isti rog. A onaj nije bio okorjeli zlocinac i diktator. Slijepci pored zdravih ociju ili jos ste na zlocinackoj krvavoj sisi. Dokle???????,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije