Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvrt na prosvjed
Povratak na članak

Saša Broz kritizirala Frljića: 'Jednu predstavu sam prespavala, ali to je umjetnička sloboda'

"Onaj tko to ne želi gledati - ne mora. Onaj tko to želi na svom repertoaru neka ga financira i postavlja unedogled"

Komentari 77

CI
cicibela
16:11 25.04.2017.

Bečki kazališni kritičari su prošle godine ovako pisali o Frljićevoj predstavi: Konzervativni dnevnik DIE PRESSE: "Najgora točka sezone, laički odigrano, dosađuje u grčevitim pokušajima šokiranja“ Liberalni DER STANDARD ‘Naše nasilje i vaše nasilje’ opisuje kao "iritantan kazališni uradak, koji trajeaje predugih 75 minuta s ‘neugodnim vonjem školskog kabarea’. APA: "Riječ je o plakativnoj predstavi koja pokušava sve kako bi provocirala. Iz Frljićeve inscenacije ne može se ništa spoznati, ali ima visok potencijal za izazivanje ljutnje“ Kazališni portal NACHTKRITIK: "Frljić promašuje metu te se koristi antiintelektualnim kazališnim sredstvima."

VL
TR
TrvtkoKomadina01
15:54 25.04.2017.

Nema velike razlike između frljića i saše, jer to su samo relikti zločinačkog komunizma koji se rugaju narodu koji se nije sposoban obračunati sa titovim zločincima

VL
Avatar gasparini.arte
gasparini.arte
15:57 25.04.2017.

Ovo dvoje pušu u isti rog. A onaj nije bio okorjeli zlocinac i diktator. Slijepci pored zdravih ociju ili jos ste na zlocinackoj krvavoj sisi. Dokle???????,

VL
U1
ursus_1212
17:08 25.04.2017.

Zašto bi prosvjedovali protiv Agrokora? A da ja uzvratim protupitanjem. Zašto nema predstave o zločinima josipa broza tita, zašto nema predstave o pljački hrvatskog naroda od 45-e pa na dalje od strane komunista, zašto nema predstave o političkim ubojstvima u u režiji komunista i udbe, zašto nema predstave o agresiji na Hrvatsku, zašto nema predstave o ubijanju Hrvata od 90-95, zašto nema predstave o ubijenoj djeci od 90. do 95.g. od starne srba, zašto nema predstave o podršci okupaciji Hrvatske od strane Pupovca i sličnih, zašto nema prestave o podršci spc okupaciji Hrvatske ??? Zašto je općenito sloboda govora i izražavanja rezervirana samo za komuniste, ljevičare i mrzitelje Hrvatske ???

VL
KA
kapunjohan
16:39 25.04.2017.

Agrokor i Frljić nemaju nikakve zajedničke uporne točke za prosvijede. Todorić je želio stvoriti gigant,na osnovi pogrešne gospodarske politike ali račun se nije izišao iz razno raznih uvijeta, prihodi su bili ispod očekivanih a apetiti banaka preveliki. Agrokor je za mnoge bio slamka spasa sve dok nije počeo jesti sam sebe i to prvenstveno zato jer su banke pljačkale Agrokor , kao i hrvatske građane zbog visokih kamata , koje nije spriječila HNB. Zato je Saša pogriješila u usporedbi prosvijeda.

VL
Avatar gasparini.arte
gasparini.arte
16:22 25.04.2017.

E kad smo kod umjetnicke slobode tvoj dragi nonic je na popisu deset najvecih zlocinaca u povjesti dao je pobiti najvise hrvata a vi uzivate beneficije besramno i jos bi snimali filmice ala kako je ljepo bilo zivjeti sa titom pol potom staljinom itd. Mogao bi se snimiti i filmic kako su titovi mornari rjesavali problem bjegunaca barkom u slobodu. Jednostavno bi ih pregazili ratnim brodom i koliko bi granicar Ja dobio nagrade kad bi ubio bjegunca preko granice mnogo godina poslije rata.

VL
DE
demokršćanin
16:28 25.04.2017.

Ako Frljić ili bilo tko drugi želi stvarati "umjetnička" djela neka to radi o svojem trošku a ne o trošku svih nas.I slikari i ostali umjetnici stvarajući svoja djela nabavljaju boje,kičice,platna i okvire za svoje novce pa neka tako i Frljić za svoje novce zakupljuje dvoranu,nabavlja kulise za svoje novce i plaća glumce i ostalo osoblje o svojem trošku,a ne da maltretira i terorizira i vrijeđa sve nas.

VL
KA
kapunjohan
16:27 25.04.2017.

Nevjerovatno kako je umijetnička sloboda rastegljiv pojam , za jedne je ona štit bez granica a za neke druge nepriznat pojam. Trebalo bi ipak jednake kriterije upotrijebiti za sve ,,kulturnjake,, a prvi uvijet je da ih u provokativnim predstavama nee financiraju ,,državna,, ili ti naša sredstva , pa tko želi nek izvoli ako ga netko želi slušati ili gledati i za to platiti OK.

VL
KO
Komacero
16:54 25.04.2017.

Zar doticna gospoda umjetnica.Ko zeli gledat neka gleda a ko nezeli nemora gledat pa nije bas tako ko prvo ja nezelim ko vecina finacirat umjetnika koji osuduje naciju ,vjeru i drzavu hrvatsku u svjetu tako da lijeci svoje nasljedne komplekse prikazivajuci to na bini.Skraceno ko zeli doticnog finacirat neka to radi ali vecina to nezeli nama se namece ko u diktaturama misljenja i volja pojedinca.Umjetnost je provokacija na intelegentan nacin naprimjer ja provociram tako da izlozim smece koje svaki covjek baca i radi ,i zato mi debelo plate oni koje prezirem i jos doticni pokusava bit moj frend.Ja manipuliram ali nevredam one koji vjeruju ,nevrjedam drzavu pa cak nevrjedam ni pojedinca ciljano planski i temeljito ja otvaram oci i to je razlika intelegentna umjetnost i bolesna umjetnost.Kad Frljic dode van oni govore hrvatski umjetnik jedne bolesne nacije,kakva je to nacija ako ima takve umjetnike

VL
PA
pan-am
16:26 25.04.2017.

Treba ga ćopit i u mračnu sobu s 4-5 Hosovaca i njim napravit performans s toljagama ,pa da vidimo umjetnost!!!

VL
GO
gooniegoogoo
16:23 25.04.2017.

sami si vi titovci plaćajte svoju umetnost, al bi sutra iz HNK u Aleksandrin boravak

VL
DU
Deleted user
18:03 25.04.2017.

Je li umjetnička sloboda rad Marka Perkovića Thompsona kojeg Sašini istomišljenici i sljedbenici njezinog djeda progone kao divlju zvijer ?

VL
Avatar gasparini.arte
gasparini.arte
17:20 25.04.2017.

Ok. Umjetnicke slobode. Bas sada crtam karikaturu na kojoj je broz nagnut naprijed ispred njega stoji stalin uspravno sa spustenim hlacama a iza broza hitler u ritmickim pokretima.

VL
IP
ipacarek
17:35 25.04.2017.

Saškice , da je taj tvoj redatelj Frljić u doba vladavina tvoga dide napravio predstavu na štetu Yuge , da vidiš koliku bi rupu od metka imao na glavi .

VL
KH
k.h.9
17:19 25.04.2017.

Frljić namjerno provocira Hrvatski narod. On je bijesni jugonostalgičar koji sve teže podnosi hrvatsku državu i lako je moguće da sam sebi uskoro zada završni udarac. Takav bi otprilike bio i Broz. Prava je šteta što nije doživio čin proglašenja hrvatske neovisnosti protiv koje se je cijeli svoj život borio nebirajući sredstva.

VL
HR
hrastmedunac
17:29 25.04.2017.

Poanta je kako su ovakve predstave financijski neodržive.Financiraju se iz proračuna države,županija,gradova i općina,i usput se rugaju velikoj većini poreskih obveznika u ime neke slobode govora.Slobodno vi govorite ali ne na naš trošak.

VL
AL
Alkana
17:02 25.04.2017.

Zašto bi netko protestirao protiv Agrokora? I tko? One radnice i radnici koji godinama uredno primaju plaću i sve ostalo što ide uz to? On se je preračunao i banke su ga progutale. To će platiti iz vlastitog džepa. Pitajte Slavonce i Baranjce gdje bi bili da nije bilo Todorića. Oni sigurno neće protestirati jer im je jedini on omogućio da rade i prežive od svog rada.

VL
SA
sampras
17:58 25.04.2017.

onaj tko ne želi gledati ne mora, ali svi moramo plaćati?! neka lega ide na tržište pa da vidimo koliko ta umjetnost vrijedi i treba. a ne da mi jaši na proračunu bez da imam pravo glasa jer eto "to je znate umjetnost"!

VL
DU
Deleted user
17:59 25.04.2017.

Bi li bila umjetnička sloboda da se Josip Broz zvani Tito prikaže kao vampir kojem se iz usta cijedi krv nedužnih koju je ovaj zlotvor svakodnevno konzumirao tijekom svoje vladavine. Uvjeren sam da bi Sašica bila među prvima koja bi dobila histerični napadaj tražeći najstrože sankcije za onoga tko bi se usudio napraviti takvu predstavu.

VL
Avatar Personal
Personal
19:38 25.04.2017.

Taj nesretnik mrzi cijeli svijet, a sebe pogotovo. Te svoje komplekse jadnik pokušava liječiti pljuvanjem svega lijepog, dobrog i poštenog, te izbljuvavanjem ogromne količine mržnje, prljavštine i mržnje. Jadan čovjek.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.