Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznat razlog

Leko: Sabor nije dobio poziv na komemoraciju pogibije generala Blage Zadre

'27.06.2012., Trg svetog Marka 6, Zagreb - Natstavak 4. redovite sjednica Hrvatskog Sabora. Leko Josip. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
17.10.2014.
u 13:12

Naime, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić jučer su izrazili žaljenje što nitko od državnog vrha nije došao na komemoraciju

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko objasnio je danas da Sabor nije dobio poziv na jučerašnju komemoraciju pogibije generala Blage Zadre zbog čega na tome nije sudjelovala ni saborska delegacija. Naime, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić jučer su izrazili žaljenje što nitko od državnog vrha nije došao na komemoraciju, no čini se da je razlog u tome što nisu bili ni pozvani.

- Želim reći da ja osobno i Hrvatski sabor s puno uvažavanja i odgovornosti obilježavamo sve značajne datume iz Domovinskog rata i da ja osobno ili izaslanik Sabora ili predsjednika Sabora idemo na sva obilježavanja vezana uz Domovinski rat. Ali na žalost, poziv na jučerašnju komemoraciju nismo primili – kazao je Josip Leko koji je smatrao da je to važno objasniti jer "uvijek imaju vremena i prostora da netko bude na takvom skupu bude".

- Tim više što, za javnost to možda nije bitno, ali za mene je bitno, s obitelji Blage Zadre i mojom obitelji postoje kumske veze pa sam želio biti na tom skupu. Nismo dobili poziv, a nitko se od institucija nije ni pojavio na komemoraciji – žali Leko koji ne zna objasniti zašto Sabor nije dobio poziv na ovu komemoraciju.

>> Obilježena obljetnica smrti general bojnika Blage Zadre

Komentara 12

PE
perfa57
13:23 17.10.2014.

Kada polaže vijenac na grob pokojnog Ivice Račana također ne dobije poziv, ali ode.

LA
laptop
13:29 17.10.2014.

nema poziva ni za jasenovac i srbiju ali se obavezno ide... regija se obilazi bez ijednog poziva...

Avatar Idler 3
Idler 3
13:31 17.10.2014.

A kaj bi im se i slal poziv kad nema zainteresiranih. Zanima me kolko bi brojilo to izaslanstvo kad bi ih Nikoli pozval na paradu ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije