Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

HDZ neće podržati Milanovićevo uvođenje preferencijalnog glasovanja

Tomislav Karamarko
screenshot/youtube
10.10.2014.
u 00:08

Karamarko smatra da godinu dana prije izbora nije mudro mijenjati izborni zakon

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na današnjem predizbornom skupu HDZ-a BiH u Mostaru rekao je da je uvjeren da će koalicija Hrvatskog BiH narodnog sabora, koju predvodi HDZ, u nedjelju navečer biti pobjednička koalicija, piše Bljesak.info.

- Ne znam zašto Hrvate u BiH činiti obespravljenim, činiti građanima drugog reda zato što se netko bavi nekakvom matematikom i statistikom. Apeliram i na naše bošnjačke prijatelje. Pa, u čemu je problem da su vam sugrađani, da su ljudi koji žive s vama u istoj državi ravnopravni sa vama. Zašto imate ambicije da vi birate nekom drugom člana Predsjedništva BiH - kazao je na novinarski upit da predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za hrvatskog člana predsjedništva BiH Martin Raguž očekuje potporu dijela bošnjačkih stranaka.

Neće podržati Milanovićeve izmjene izbornog zakona

Karamarko smatra da je to "politika kratkog daha i obmane". - Hrvatski narod samo traži da se održi na našim vjekovnim ognjištima i da budemo tu ravnopravni - kazao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a komentirao je i najavu premijera Zorana Milanovića da bi se mogao promijeniti izborni zakon u smislu uvođenja preferencijskog glasovanja. Karamarko smatra da godinu dana prije izbora nije mudro mijenjati izborni zakon i najavio je da neće podržati Vladinu inicijativu. Najavio je da HDZ priprema cjelovitu izmjenu izbornog zakona.

>>Milanović: Linić je nečime opsjednut i igračka je u rukama HDZ-a

>>Milanović: Izborna pravila neće se mijenjati na silu

Komentara 51

DR
dragica949
01:06 10.10.2014.

Pa zna Tomek da njegovo ime ne bi niko zaokružil.

LO
lozančić
07:40 10.10.2014.

Da je Karamarko demokrata, i da je HDZ demokratska stranka, odavno bi još,na stranačkoj konvenciji kada su birali predsjednika HDZ-a, uveli pravilo "jedan čovjek - jedan glas". Da je to osnovno demokratsko pravilo tada uvedeno, tada bi predsjednik HDZ-a postao Milan Kujundžić, a ne Tomislav Karamarko. Ali HDZ nikada nije, i neće postati demokratska stranka, već će uvijek ostati pokret razno-raznih interesnih klanova. Žao mi je što u HDZ-u ima jako puno onih koji samo slijede vođu, koji ne razmišljaju svojom glavom i koji se boje izraziti svoje mišljenje. A onda nam pričaju priče "sloboda govora", "uvažavanje različitih mišljenja"... Nema toga tamo. To je stranka u kojoj vlada diktatura. A mi Hrvati osvjedočeni smo ljubitelji diktature.

SW
swimm
07:55 10.10.2014.

Milanović ima svoje bube u glavi,ali ovaj Karamarko...pa to vrijeđa ljudsku inteligenciju ,ako ovaj lik bude sutra premijer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije