Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stijene padaju

Bilo je strašno! Još nam u glavi odzvanja tutnjava stijena

'11.03.2010., Split - Na jadranskoj magistrali D8 u Krilu Jesenice, na dionici Split-Omis oko 19 sati doslo je do odrona vece kolicine kamenja na cestu i u more. Kamenje je zatrpalo jedan automobil.
Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'
1/10
12.03.2010.
u 20:20

Nešto poslije ponoći, samo stotinjak metara od mjesta gdje su zatrpani supruzi, odlomio se dio stijene i oštetio parkirani kamion.

– Bilo je strašno! I meni i supruzi u glavi još odzvanja tutnjava kamenja koje pada posvuda. Kao da je bio jak potres! – priča Deni Šodan iz Omiša. Njega i suprugu mu Teu zatrpale su u četvrtak oko 19 sati stijene što su se odvalile od brada i pale na njihov automobil dok su prolazili Jadranskom magistralom u mjestu Krila Jesenice.

Jedva sam izišao iz auta

Za dlaku je izbjegao nalet prvog odrona, koji se ujutro strovalio na cestu u Sumpetru samo nekoliko sekundi nakon što je prošao onuda.

– Gromada veličine moga golfa skotrljala se niz brdo, odbila od zaštitnoga zida, preletjela preko haube automobila i pala u more. Vozilo je samo okrznula jer sam počeo kočiti čim sam shvatio što se događa. Sjećam se udarca i supruge koja vrišti, a onda su se otvorili zračni jastuci. Nakon toga ne znam što je bilo. Kada sam se malo pribrao, uopće nisam shvatio što se dogodilo, od prašine se ništa nije vidjelo. Tek sam poslije vidio da kamenja ima i na stablima – kazao je Deni.

Supruzi su se vraćali kući iz Splita, gdje su bili u posjetu Teinoj bolesnoj prijateljici.

– U tome trenutku cijeli mi se život odvrtio pred očima. Odjednom sam se našao zatrpan kamenjem. Osjećao sam se bespomoćno. Pokušao sam otvoriti vrata, ali nije išlo, a ni kroz prozor nisam mogao izaći jer se pokvarila elektronika. Ipak, uspio sam nekako pomaknuti kamen i izvući se van. I supruga se uspjela izvući, a onda je hodala po cesti smušena i dezorijetirana. Išla je prema kamenju pa sam je morao vraćati na sigurnu stranu ceste, a potom nam je pomogao jedan čovjek iz okolnih kuća. Odveli su je kući pa se malo smirila. Prava je sreća što je sve prošlo bez težih ozljeda, a to je najvažnije – zaključio je Deni.

Treći odron

U prvi je trenutak izgledalo kao da nisu pretrpjeli nikakve ozljede, no nakon nekog vremena zbog šoka, bolova u vratu i leđima, supruzi su ipak zatražili pomoć liječnika, koji su utvrdili da je riječ o lakšim ozljedama.

Nešto poslije ponoći, samo stotinjak metara dalje, odlomio se dio brda i oštetio parkirani kamion u vlasništvu poduzeća "Pemo" iz Dubrovnika. Zbog sanacije cesta je i u petak bila zatvorena.

Ključne riječi

Komentara 1

IB
istina boli
15:30 13.03.2010.

pise:stijene sto su se odvalile od \"brada\'\' ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije