Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodička skupina

Zašto je zlatna mladež bacila bombu na Trgu?

bombaš
Foto: Robert Anic/PIXSELL
03.03.2014.
u 08:00

Tomislav Duvnjak u istrazi je preuzeo odgovornost za eksploziju. Branio se da na Trgu nije bilo nikoga i kako su to znali iako su bili pijani

Zbog postavljanja eksplozivne naprave lani 23. siječnja u 2.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu pred sucem Draženom Kevrićem počinje proces Tomislavu Duvnjaku (30) i još petorici Vodičana. Pod optužbom da su općeopasnom radnjom ugrozili živote sedmero prolaznika sudit će se Domagoju Šprljanu (32), Tomislavu Strikomanu (29), Ivanu Tubiću (32), Lovri Birinu (30) i Ivanu Šprljanu (60), vlasniku restorana u Vodicama. U eksploziji nije bilo ozlijeđenih.

Duvnjak i Birin nabavili su od Ivana Šprljana eksploziv TNT. Prema optužnici u siječnju lani, kad su se Duvnjak, Strikoman, D. Šprljan i Tubić vraćali iz Green Golda, Duvnjak i Strikoman postavili su napravu ispred spomenika banu Jelačiću te je spojili na kabel koji je Tubić razvukao u prolaz Harmica, a Šprljan je na napravu, koju je aktivirao Duvnjak, stavio sitno kamenje. Ivan Šprljan u istrazi se branio da je Duvnjaku i Birinu u prosincu 2012. dao stari eksploziv iz rata na njihovo nagovaranje jer ih je htio razveseliti za blagdane i rekao im je da ga aktiviraju na njivi. Birin se u istrazi branio da su jedan eksploziv aktivirali u polju izvan Vodica, jedan na plaži Tempo, a treći je u prosincu 2012. ponio u Zagreb nakon što mu je Duvnjak to rekao. Duvnjak je u istrazi preuzeo odgovornost za eksploziju. Branio se da na Trgu nije bilo nikoga i kako su to vidjeli koliko god su bili pijani.

>> 'Htjeli smo je baciti Sanaderu, ali Duvnjak je želio da pukne na Trgu

Komentara 19

LE
leo@
08:06 03.03.2014.

da sa 30 godina života nisu propalice,bitange,lezilebovići i paraziti koji još uvjek žive na maminoj i tatinoj grbači nego da jedan radi u brodogradilištu ujutro od 7h,drugi u autopraoni,treći u nekom skladištu itd...kako bi zaradili za koru kruha,ne bi oni imali vremena,snage,ni volje bacati bombe u neko doba noći po Zagrebu...sve to dolazi iz kućnog odgoja...

UN
unbekant
08:37 03.03.2014.

Zasto se zlatna mladez,ne stavi po znakove navodnika???????????

ST
strsljen2013
09:11 03.03.2014.

Samo jedna riječ. Terorizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije