Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Kukolj

Istražitelji upadali policajcima u kuće dok su spavali

Metković,uhićeni policajci
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/6
11.03.2015.
u 18:04

U najvećoj operaciji čišćenja vlastitih redova uhićeno 19 policajaca

Stotinjak interventnih policajaca, mahom iz Dubrovačko-neretvanske policijske uprave, okupilo se u srijedu oko četiri sata ujutro kod zgrade Policijske uprave u Dubrovniku, odakle su se u dvadesetak policijskih land rovera zaputili u Metković. Tako je započela najveća policijska akcija takve vrste u Hrvatskoj, koja je završila uhićenjima 21 osobe, od kojih je s lisicama na rukama završilo čak devetnaestero policajaca.

Propuštali prekršitelje

Akcija je, prikladno, nazvana Kukolj, a nakon što su oko pet sati interventni policajci prešli Most dr. Franje Tuđmana, počela su uhićenja koja su na noge rano ujutro digla veći dio Metkovića.

Mnoge od uhićenih policajaca njihovi su kolege zatekli na spavanju. Bilo je to finale akcije koju je dubrovačka policija više mjeseci pripremala zajedno s USKOK-om. Veći dio srijede uhićenja su bila prekrivena velom nepoznanica, a tek je u 15 sati načelnik PU dubrovačko-neretvanske Tonči Radibratović javnosti priopćio nekoliko šturih rečenica.

– Ovim pokazujemo našu snagu i odlučnost u borbi protiv svih oblika kriminala bez obzira odakle ili od koga oni dolazili, pa čak i kad je riječ o našim policijskim službenicima. Više o samoj akciji zasad ne mogu jer je kriminalističko istraživanje još u tijeku – poručio je.

Prema neslužbenim informacijama, uhićeni metkovski policajci sumnjiče se za kaznena djela uzimanja mita. Svi su nakon uhićenja udaljeni sa službene dužnosti. Osim njih, privedeno je i dvoje civila, državljana Republike Hrvatske, za koje se sumnja da su policajcima davali mito. Prema informacijama koje jučer nitko nije želio službeno potvrditi, privedeni su policajci uzimali mito od vozača za redovitih kontrola prometa kako im ne bi napisali kazne. Mito su, po svemu sudeći, uzimali i tijekom dubinskih kontrola zbog blizine granice s BiH kada bi “zažmirili” na prekršaje carinskog nadzora. S obzirom na pozamašni broj policajaca koji je uhićen u ovoj akciji, pojavilo se i pitanje kako će funkcionirati granična policija u Metkoviću idućih dana.

Glasnogovornica dubrovačke policije Marija Gjenero kaže kako uhićenja neće utjecati na rad policije i sigurnost građana u Metkoviću ni drugdje na području uprave.

Do sada rekord 11 uhićenih

– Siguran sam da će doći ili do preraspodjele unutar uprave ili da će kao ispomoć doći kolege iz drugih uprava, ali problema neće biti. Također napominjem kako zakon ne mogu provoditi ljudi koji ga se ne drže, što posebno pokazuje ova akcija. Također, mi smo jedna od rijetkih ustanova koja sama iz svojih redova uklanja ovakve prekršitelje – suzdržano je komentirao Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije. Da ovo nije prvi put kako policija iz svojih redova u jednom mahu uklanja veći broj policajaca, pokazuju i dvije velike akcije u kojima je najprije 2009. godine uhićeno 11 policajaca, baš kao i tri godine poslije.

>> Korupcija u svim područjima ublažena je gostoljubivošću

Komentara 82

Avatar @promatrač
@promatrač
13:14 11.03.2015.

Joooj ode mi pajdo, a kako ću sad pršut i vino prenosit... nema druge nego kroz šumu.

DU
Deleted user
12:50 11.03.2015.

Dosada su im gledali kroz prste a sada kada se uvodi Šengenska granica sada su ih uhapsili. Tko kaže da Hrvatska nema koristi od Europe. Eto bar to!

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
12:31 11.03.2015.

Policija hapsi policiju, sasvim normalan dan u Hrvatskoj, ovo čak nije ni za naslovnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije