Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE U SPLITU

Kazna za 'tulum iz pakla': Roko Šimac (24) dobio 4,5 godina zatvora zbog brutalnog silovanja

Podstrana
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
11.11.2016.
u 10:36

Tužiteljstvo nije uspjelo dokazati pokušaj ubojstva. Šimac nije došao na presudu, oštećena djevojka jest

Roko Šimac osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 4 i pol godine zbog teške tjelesne ozljede i obljube bez pristanka. 

Četiri godine nakon stravičnog tuluma u Podstrani na kojem je teško ozlijeđena 21-godišnja studentica, nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Splitu donijelo je u petak sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Mlađan Prvan

Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Šimac je dobio 4 godine zatvora, a za spolni odnos bez pristanka dobio je 8 mjeseci. Također,  Šimac mora platiti 87.000 tisuća kuna sudskih troškova.Tužiteljstvo je Šimca teretilo za pokušaj ubojstva, ali sud to nije prihvatio. Obrazloženje presude pročitano je bez nazočnosti novinara. I suđenje je bilo tajno, radi zaštite žrtve. Roko Šimac nije došao na izricanje presude, ali došli su mu roditelji i brat. Djevojka je bila s majkom.

Mladić je osuđen zbog brutalnog silovanja vršnjakinje u Podstrani koje se dogodilo 16. studenog 2012. Djevojka je pritom dobila teške ozljede maternice i unutarnjih organa. 

Život joj je spašen zahvaljujući višesatnoj kompliciranoj operaciji, no zbog ozljeda je ostala invalid.

Djevojka se ničega ne sjeća. Šimac i djevojka su bili na tulumu s društvom gdje su se zbližili i ostali su sami u sobi. Prijatelji su je nakon pola sata našli kako leži u krvi. Splitski liječnici bili su zgranuti ozljedama za koje nije jasno jesu li nanesene rukom ili nekim rotirajućim predmetom.

>> Mladić osumnjičen za silovanje u Podstrani pušten na slobodu

Komentara 30

PO
postolar
10:51 11.11.2016.

I onda imat povjerenje u sudstvo,nakon ovakve presude čoviku ne preostaje nego uzet stvar u svoje ruke.Ovaj monstrum je za 4,5 godine opet slobodan i potencijalna opasnost za svakog.

DU
Deleted user
10:47 11.11.2016.

Premalo

AM
Axis Mundi
11:42 11.11.2016.

jadna ti je ovo "civilizacija". kad bi drugim (para)metrima sudili, mnogima ne bi na pamet palo raditi "nepodopštine". ali kod nas, žrtva je često stjerana u kut, i to ako preživi, maltene izložena stupu srama, dok poremećena jedinka može raditi što hoće, zakon će ju samo malo poškakljati. tako je na svim nivoima i u svim vrstama zločina/kriminala. postoje li iznimke, neka ih, da znamo da može i oštrije. za neke vrste zločina i kriminala nema "olakotnih okolnosti". kad to shvatimo, možda se društvo i sredi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije