Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispitali svjedoke

Mladić osumnjičen za silovanje u Podstrani pušten na slobodu

'18.11.2012., Podstrana - Zapecatcena kuca u kojoj je brutalno silovana dvadesetogodisnja studentica. Djevojka je bila na zabavi s pet mladica, nakon cega je primljena u bolnicu s teskim ozljedama, ra
Ivo Čagalj/PIXSELL
10.01.2013.
u 12:34

Odluka o puštanju osumnjičenog mladića uslijedila je nakon što je splitska policija ispitala sve svjedoke te zaključila kako više nema zakonske osnove za zadržavanje Roka

Sudac splitskog Županijskog suda Slavko Lozina pustio je u srijedu popodne na slobodu dvadesetogodišnjeg Roka Š., osumnjičenog za brutalno silovanje vršnjakinje u Podstrani, javlja Novi list.

Silovanje se dogodilo na zabavi u obiteljskoj kući u Podstrani 16. studenog prošle godine, a djevojka koja je pritom dobila teške ozljede maternice i unutarnjih organa jedva je preživjela brutalno zlostavljanje. Odluka o puštanju osumnjičenog mladića uslijedila je nakon što je splitska policija ispitala sve svjedoke te zaključila kako više nema zakonske osnove za zadržavanje Roka. On je u zatvoru na Bilicama boravio od sredine studenog da ne bi utjecao na svjedoke. Tvrdi da nije silovao djevojku koja ima amneziju i ne sjeća se detalja iz kobne noći.

Istraga će se nastaviti, a Roko će uskoro biti podvrgnut i psihijatrijskom vještačenju.

>>Stručnjaci: Takve se ozljede mogu nanijeti samo alatom

 

Komentara 10

Avatar babas
babas
13:35 10.01.2013.

Možda i nije kriv,možda si je ona sama čupala crijeva? I ne znam otkud vam silovanje,kada oboje to poriču,a policija nije našla nikakav alat. Izgleda da je to rukama čupano.

AA
Aartur
13:40 10.01.2013.

Čitat ćemo mi još o njemu u crnoj kronici, uopće nema sumnje

PR
prvaproleterska
12:59 10.01.2013.

Je li Roko trebao biti pušten na slobodu prije psihijatrijskog vještačenja? Otkud prosjecnom hrvatskom gradjaninu odgovor na ovo pitanje. Za to postoji sud, a ako ga je sud pustio onda je i trebao biti pusten i tocka. Nema glupljih anketa nego u VL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije