Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapalio stan u sisku

Susjedi: Hase je jako opasan za okolinu i treba ga zatvoriti

požar
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
10.02.2015.
u 19:01

Hase Mahmutagić (66) nakon obiteljske svađe zapalio stan i ugrozio živote. 1991. godine nasmrt je pretukao svog susjeda Vukašina Zdjelara zato što je Srbin

Hase Mahmutagić (66) zapalio je nakon obiteljske svađe u ponedjeljak navečer svoj stan u Ulici Andrije Hebranga 40 u Sisku i otišao u nepoznatom smjeru. Uhićen je u utorak oko podneva u Sisku, a u požaru je ozlijeđen jedan policijski službenik koji je zbog dima koji je udisao zadržan u bolnici.

Policiju zvao sin

Policiju je oko 20 sati nazvao 24-godišnji sin dojavivši obiteljsko nasilje i prijetnju oca da će zapaliti stan ako supruga izađe iz njega. Kada je patrola stigla na mjesto događaja, stan je već gorio, a Hasea nije bilo. Stigli su i vatrogasci no, dvosobni stan obitelji Mahmutagić na petom katu dotad je većim dijelom već bio uništen, a zbog vode za gašenje požara oštećeno je još nekoliko stanova u stubištu.

Mahmutagić je i prije punio stupce crne kronike. U kolovozu 1991. nasmrt je pretukao svojeg susjeda Vukašina Zdjelara. Ubojstvo je bilo motivirano mržnjom na nacionalnoj osnovi jer mu je smetalo što je Vukašin Srbin. Hase je s još nekoliko muškaraca napao Vukašina i još jednog muškarca dok su sjedili na klupi. Drugi je muškarac teško ozlijeđen. Odslužio je Hase za to ubojstvo zatvorsku kaznu, no tek nakon Domovinskog rata u kojem je proveo 530 dana u borbenom sektoru. U travnju 2002. izazvao je talačku krizu kada se u stanu zatvorio s tada 12-godišnjim sinom i prijetio da će se raznijeti s osam kilograma eksploziva. Nakon nekoliko sati na prijevaru ga je svladala specijalna policija koja je odglumila televizijsku ekipu za koju je Hase zahtijevao da dođe. Susjedi zbog straha izbjegavaju govoriti o njemu javno. Kazuju da je obiteljsko nasilje bilo prilično često u njihovu stanu, kako je Hase puno vremena proveo u zatvoru i da je očito riječ o osobi opasnoj za okolinu.

– Od njega možete svašta očekivati. Nije on nama izravno prijetio nikad, nekad je miran i pristojan, pozdravi lijepo, no onda se počne čudno ponašati. Tako je bilo i jučer. Vani je bio, prije požara, na hladnoći i snijegu u kratkoj košulji – rekao nam je jedan od susjeda koji dodaje da nitko u toj zgradi ne može prodati stan “jer svi znaju da tu stanuje Hase”.

Česte svađe sa suprugom

– On je opasan za okolinu, to je svima jasno. Odslužio je nekoliko zatvorskih kazni i uvijek se vraćao kući. Očito je izvan kontrole i treba ga smjestiti u ustanovu za takve, a ne da se šeće okolo – rekao nam je jedan susjed.

Drugi kažu da se Hase često svađao sa suprugom. Imao je četvero djece, a u stanu je s njima ostao još najmlađi sin koji sada s majkom nema kamo jer im je stan uništen.

>> Starica smrtno stradala u kući iz koje se nije željela iseliti

>>Prijetio s osam kilograma eksploziva

Komentara 12

OB
ObrenM
19:35 10.02.2015.

Zasto je njegovo ucesce u ratu bila prepreka,da se se ranije manijak ne zatvori.Primjer je i Korade,ciji put nastavlja njegov sin.Ima mnostvo cestitih branitelja o kojim se nedovoljno skrbi,a siledjijama se gleda kroz prste.

GO
gornjasica
15:33 10.02.2015.

Haso ,Haso..Izgubi ti glavnu ulogu u Crnoj kroniki...U zatvor sa tom krvoločijom..Ubiti čovjeka i sada zapaliti stan,nastradao nedužan Policajac...pa dokle da Haso hara....U rupu sa njim...

CH
chemica
20:15 10.02.2015.

Demokracija jednostavno ne zna što učiniti s takvim ljudima. Ljudska prava psihički poremećenih stvorova su na prvom mjestu, a ljudska prava njihovih žrtava su pak na drugom. Imaš "slobodu" da godinama trpiš maltretiranje likova koje bi narodna milicija ispendrečila jednom pa više ne bi bilo potrebe. Evo, ko ovaj naš psiho-gastarbajter iz ulice. Deset intervencija policije i nikom ništa. Popio je prijavu, ali samo da bi ga oslobodili na sudu, odnosno odbacili pogrešno sročenu optužnicu. Vraga bi se milkani godinama zezali s njim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije