Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži milijune

‘Hajduk je zaradio na Kranjčaru, a da nije uložio ni lipe’

pokrovac
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
20.03.2015.
u 09:18

Branko Grgić tvrdi da je Kranjčara zastupao Emil Žgur, a da je Pokrovac bio prijatelj kluba

Dolazak Nike Kranjčara u Hajduk bio je jedan od većih transfera, a doveli smo ga bez ijedne uložene lipe. Milijun i pol eura za Dinamo ponudili smo od privatnih osoba, Frane Pašalića i Igora Štimca. Imali smo velike koristi. Bili smo prvaci Hrvatske zadnji put, cijela tržišna vrijednost kluba je porasla, skočila je vrijednost ostalih igrača, a zaradili smo i marketinški. Hajduk je prodao 3000 Nikinih dresova. Ugovor između Hajduka i Kranjčara je radio Emil Žgur, stekao sam dojam da je obiteljski prijatelj. On je zastupao Niku. S druge strane, Dino Pokrovac je bio prijatelj Hajduka, savjetovao je i pomagao, a također je bio bliska osoba Nike Kranjčara. Nismo imali pisani trag da mu je i menadžer iako se po medijima to provlačilo. Žgur je vodio pravne poslove – posvjedočio je u četvrtak na Općinskom sudu u Splitu Branko Grgić, bivši predsjednik HNK Hajduka, u postupku u kojem udovica Dine Pokrovca traži od Nike Kranjčara i Hajduka 600.000 dolara za Nikin transfer u Portsmouth.

Dokazi o ulaganju u Niku

– Istina je, ja sam potpisao sporazum s tvrtkom Finaco o podjeli transfernog obeštećenja, ali sam rekao Pokrovcu da treba dostaviti dokaze o ulaganjima u Niku Kranjčara te da Niko to mora potvrditi. To nikada nije dokazano – rekao je Grgić. Rekao je da su Pokrovac i Tomislav Svetina, koji je potpisao taj sporazum za Finaco, jamčili da će uvjete ispuniti. Sporazum Hajduk – Finaco potpisan je 25. siječnja 2005., u kolovozu 2006. bio je Nikin transfer u inozemstvo.

– U mom mandatu, do rujna 2007, Finaco nije ispunio te uvjete, niti smo im išta uplatili – zaključio je Grgić.

Robert Jančik, odvjetnik Moravke Pokrovac, pitao ga je zašto te uvjete nisu napisali, na što je on rekao da je to stvar povjerenja, a i žurilo im se.

Prilika koja se ne propušta

– Ne možete propustiti priliku kapetana Dinama dobiti u Hajduk! – rekao je Grgić.

Na ročištu u četvrtak nisu došla dva svjedoka, Tomislav Svetina i Igor Štimac pa će svjedočiti na ročištu u travnju.

– Pojavila se jedna vrlo zanimljiva teza, a to je da je navodno ove poslove oko transfera Nike Kranjčara iz Dinama u Hajduk vodio izvjesni gospodin Emil Žgur, koji se predstavlja kao odvjetnik. Na sudu je prije dva mjeseca rekao da je gospodin Kranjčar s njim imao u isto vrijeme zaključen ugovor o zastupanju. Ako je to točno, Niko Kranjčar je prevario Dinu Pokrovca i zbog toga će imati konzekvence kada to utvrdimo – rekao je nakon ročišta Jančik. Naglašava da Pokrovac kao prijatelj Hajduka nije uzeo proviziju prilikom transfera iz Dinama, ali ga je Hajduk trebao isplatiti nakon transfera u inozemstvo, o čemu se zaključili sporazum.

>> Hajduk počinje zarađivati i na dudama za djecu

Komentara 4

SX
sudbina x
09:52 20.03.2015.

Ma Mamić je za ove iz Hajduka časna sestra,koje su to lopine?

Avatar feudalac
feudalac
10:11 20.03.2015.

...hajduci niti prema mrtvima nemaju poštovanja, prevarili bi vlastitu mater za jednu kunu!

FN
Fr@njo
11:16 20.03.2015.

Gospodja Moravka sigurno zna isto, od kud njezinom muzu toliki novci da ulaze u igrace..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije