Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Biramo najbolje OPG-ove u Hrvatskoj

Velika ulaganja i posvećenost proizvodnji potrebno je zaštititi

Odgovoran poduzetnik mora se osigurati ako želi preživjeti eventualnu štetu
14. svibnja 2018. u 13:00 101 prikaza
OPG Agro Puškarić
Foto: Promo

Kažu da živjeti u skladu s prirodom čovjeku daje poseban unutarnji mir i smanjuje svakodnevni stres kojem su izloženi ljudi koji dane provode u uredima i za računalima. Živjeti, pak, od prirode je poseban izazov i zahtjeva istinsku posvećenost. Bilo da se bavite poljoprivredom ili stočarstvom poznate ljepotu stvaranja u vašim tvornicama na otvorenome i zahvalnost u svakom danu, no nekada priroda pokaže i drugo lice. Tuče, oluje, mraz ili požari dolaze nenajavljeno i nerijetko unište mukotrpna ulaganja od kojih živimo. Jedino što možete napraviti je razmišljati unaprijed i osigurati se od mogućih rizika kako bi moguće financijske gubitke lakše prebrodili i nastavili sa svojim radom. Danas kada poljoprivrednik od države dobiva 70 posto sredstava za osiguranje, ulaganje u miran san je neizostavno.

Mario Puškarić počeo se baviti poljoprivrednom proizvodnjom još kao srednjoškolac, dok je s roditeljima obrađivao oko 7 jutara zemlje. Sredinom 90-tih, ukazala mu se prilika za obrađivanjem veće parcele od 50 hektara u državnom vlasništvu, a 2001. godine napustio je redovan posao i posvetio se isključivo daljnjem razvoju svoje proizvodnje. OPG Agro Puškarić u Kaniškoj Ivi pokraj  Garešnice, s oko 300 hektara poljoprivrednog zemljišta spada među jedne od najvećih poljoprivrednika i proizvođača krumpira, crvenog luka, pšenice, kukuruza, soje, cikorije i češnjaka. Također, posjeduje i nekoliko većih hala gdje sprema i čuva svoju raznovrsnu mehanizaciju, te skladište i pakirnicu luka i češnjaka.

„Osiguranje je za mene od iznimne važnosti jer eventualna značajnija šteta može dovesti u pitanje nastavak poslovanja, pa čak i uništiti sve dosada stvoreno. To je jednostavno prevelik rizik da bi si dopustio da mu budem izložen“, ističe Mario kojeg u cijelom razvojnom procesu u stopu prati Croatia osiguranje. U maniri odgovornog poduzetnika ništa ne prepušta slučaju, a najmanje ne stvari na koje ne može utjecati. S obzirom na prirodu posla kojim se bavi, vremenske prilike, odnosno neprilike igraju skoro presudnu ulogu u uspjehu njegova poslovanja. „Svatko od nas poduzetnika koji je stvarao svoju tvrtku i unio dio svog života u nju, želi da ona nastavi trajno i sigurno poslovati“, zaključuje Mario.

Da miran san nema cijenu te da je to moguće samo ako znate da vaš urod neće ispaštati zbog nepredvidivih situacija, potvrđuju klijenti Croatia osiguranja. Kako biste se vi posvetili uzgoju i proizvodnji, a brigu prepustili nama u slučaju neželjenih situacija, za vas smo pripremili najširu lepezu pokrića na tržištu koja se mogu ugovoriti samostalno ili kroz paket, a prilagođena su pojedinačnim potrebama. U osiguranju usjeva i nasada, uz osnovne rizike od tuče, požara i udara groma, možete ugovoriti i rizike od oluje, poplave, pozebe, ili rizik proljetnog mraza. Zatim, mogu se osigurati voćke i trsovi vinograda od primjerice rizika posolice, ali i usjevi, zrna, sjemenke, voće, stolno grožđe, povrće i kulturno bilje. Kada je riječ o životinjama, osiguranje uključuje kopitare, goveda, ovce i koze, svinje, pse i mačke, pčele, ukrasne i egzotične životinje, kuniće, domaću perad, pernatu divljač, slatkovodne i morske ribe, školjke ili puževe.

Poljoprivredni paket koji sadržava 13 različitih vrsta osiguranja i nudi splet pokrića koji objedinjuje najučestalije rizike. Tu su osiguranje životinja, usjeva i nasada, od požara, od potresa, kućanstva, provalne krađe i razbojstva, loma stakla, loma stroja, osiguranje od odgovornosti, auto kaska, osoba od nesretnog slučaja, naknade bolničkih dana te kasko brodica i jahti. Paket klijentima ubrzava i olakšava proces osiguranja, a omogućuje im i dodatne pogodnosti i uštede.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga