Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamanti su vječni

Prvo draguljarnica, no u Hrvatskoj bi i proizvodili za EU

Zagreb 260515. Yakutski dijamanti
Foto: Promo
27.05.2015.
u 22:49

Ruski proizvođač EPL Diamond Group ušao je na naše tržište. Nakon Hrvatske u planu im je i 30 do 40 draguljarnica u ostatku EU

Otvaranjem prve draguljarnice EPL Yakutian Diamonds u zagrebačkom Centru Cvjetni na hrvatsko je tržište ušla EPL Diamond grupa, jedan od najvećih svjetskih proizvođača i trgovaca dijamantima. Zagrebačka draguljarnica 49. je prodajno mjesto u svijetu ovog renomiranog ruskog proizvođača, koji tvrdi kako si njihove dijamante može priuštiti i šira kategorija kupaca jer im cijene počinju već na razini od 800 kuna naviše, ako je riječ o unikatnom nakitu.

Šire se na Jadran

– Otvaranje zagrebačke draguljarnice naš je prvi iskorak prema hrvatskom tržištu, na koje planiramo prebaciti i dio proizvodnje koja bi trebala pokrivati cijelu mrežu EPL Diamond draguljarnica u EU. Uz potporu predstavništva HGK u Moskvi, ostvarili smo početne kontakte s hrvatskim partnerima te razmatramo najbolje mogućnosti o ovom pitanju. Također, u svojim planovima za Hrvatsku imamo otvaranje draguljarnica na jadranskoj obali. Početni kontakti u tom smjeru već su započeli, a izgledno je da se realiziraju za turističku sezonu 2016. – kazao je vlasnik EPL Diamond grupe Petr Fedorov. Nakon Hrvatske, planirano je širenje na tržište EU i otvaranje 30 do 40 draguljarnica u sljedećih tri do pet godina.

Dobra godina

Tvrtka je lani povećala prodaju nakita 20% u odnosu na godinu prije te je u prva tri kvartala 2014. ostvarila prihode od prodaje u vrijednosti većoj od 32 milijuna eura. U istom razdoblju proizvodnja je rasla 15%, s prihodima većim od 17 milijuna eura. Grupacija je inače osnovana 1994. u Republici Sahi (Jakutija) u Rusiji kao Eksperimentalni proizvodni laboratorij za obradu dijamanata. No nakon brzog razvoja popraćenog brojnim priznanjima, 2006. pokreće vlastitu proizvodnju nakita i lanac draguljarnica.

>> Pronađen plavi dijamant koji vrijedi 20 milijuna dolara!

>> Najveći narančasti dijamant prodan za 35,5 milijuna dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije