Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29,6 karata

Pronađen plavi dijamant koji vrijedi 20 milijuna dolara!

plavi dijamant
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
21.01.2014.
u 22:59

Rijetki plavi dijamant pronađen u Africi mogao bi po vrijednosti nadmašiti svoje prethodnike

Izuzetnih 29,6 karata posjeduje primjerak rijetkog plavog dijamanta kojeg je u afričkom rudniku Cullinan u blizini Pretorije pronašla tvrtka Petra Diamond.

Očekuje se da će ovaj primjerak nadmašiti vrtoglave iznose svojih prethodnika koji su dosezali i 16,9 milijuna dolara te na aukciji biti prodan za 20 milijuna dolara, javlja Reuters.

- Ovo je najznačajniji plavi dijamant kojeg smo pronašli - kazao je direktor rudnika koji je značajni ulov od 25,5 karata zabilježio i prošle godine. Vjerojatno napoznatiji dijamant tvrtke Petra Diamond je onaj pronađen 1905. godine. On je kasnije prerezan, a dijelovi su ugrađeni u britansku kraljevsku krunu.

>>Najveći narančasti dijamant prodan za 35,5 milijuna dolara

Komentara 1

CA
campa
17:27 22.01.2014.

Šteta što Nadan nije na slobodi mogao ga je kupiti na trošak HGK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije